Glazba

Manje poznati soundtrackovi filmova: Propuštene pjesme u najdražim filmovima

Foto: www.facebook.com/arcticmonkeysalex
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/arcticmonkeysalex
Foto: www.facebook.com/arcticmonkeysalex

Ovisno o tome koju joj ulogu režiser dodijeli, glazba može unaprijed reći kakav će biti karakter lika u filmu ili dodatno naglasiti atmosferu. Postoje pjesme koje ćemo uvijek povezivati s određenim filmovima. Vjerojatno nema osobe koja nikada nije čula pjesmu Misirlou Dick Dalea. Prvotno u Pulp Fictionu, kasnije je postala dio pjesme Pump It The Black Eyes Peasa. Misirlou nije jedini takav primjer. Mi, međutim, predstavljamo nekoliko odličnih filmskih pjesmama koje su vam možda promaknule.

Alex Turner, Stuck On The Puzzle

Bend Arctic Monkeys pokupili su nagrade za najbolji britanski sastav, redovito pune stadione i rade na petom albumu. Međutim, kada je riječ o soundtracku za romantičnu dramu Submarine, frontmen Alex Turner odlučio je djelovati bez pomoći ostalih članova benda. Kroz film se provlači šest njegovih pjesama koje čine album izdan 2011. godine.

Mumm-Ra, She’s Got You High

Ukoliko ste jedan od 3000 ljudi koji su lajkali TAKE ME OUT!, soundtrack filma (500) Days of Summer izmamit će vam osmijeh na lice. Priču o curi koja ne vjeruje u pravu ljubav i dečku koji se zaljubi u nju prate romantične pjesme The Smithsa, Regine Spektor, Carle Bruni i mnogih drugih. Engleski bend Mumm-Ra s pjesmom She’s Got You High odlično je opisao početak veze Josepha Gordona-Levitta i Zooey Deschanel.

Jefferson Airplane, White Rabbit

Nadahnuta knjigom Alisa u zemlji čudesa, pjevačica benda Jefferson Airplane, Grace Slick, napisala je pjesmu čija je tematika bliska njenom životnom stilu. Kroz cijelu se pjesmu provlače supstance koje utječu na promjene u ponašanju, bilo da je riječ o drogi u obliku tableta ili gljivama. Pjesma White Rabbit odlično se uklopila u mnoge filmske scenarije od kojih je najpoznatiji Fear and Loathing in Las Vegas. Vrhunac psihodeličnih vratolomija glavnih glumaca upotpunjen je glasom Grace Slick.

John Legend, Who Did That To You

Osim po nasilnim filmovima u kojima je ubio 563 osobe, Tarantino je poznat po najboljim soundtrackovima u filmskoj industriji. Njegov posljednji film, priču o robu koji surađuje s njemačkim lovcem na glave, pod nazivom Django Unchained, okupio je glazbenike poput Ricka Rossa, 2Paca i Jamesa Browna. Pjesmu Who Did That To You Johna Legenda slušamo u jedinoj sceni u kojoj se pojavljuje Tarantino.

Bjӧrk, Venus As A Boy

Léon: The Professional film je koji u središte stavlja odnos plaćenog ubojice i djevojčice koju je spasio nakon što joj je obitelj ubijena. Gluma koja je opisana kao božanski psihotična čini film neuobičajenim. Upravo se zbog toga islandska pjevačica, Bjӧrk, savršeno uklopila u francuski triler. Svojom je pjesmom Venus As A Boy doprinijela ekscentričnosti filma.

Be social

Komentari