Glazba

Sve što trebate znati o ovogodišnjem Dark “O” Metalfestu

dark o metal fest
Foto: Barbara Sajenko
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ljeto je tu, sunce prži, more nas zove, a glazbeni festivali su u punom mahu! Želite li spojiti sve navedeno, a fan ste žešćih zvukova, preporučujemo vam da se 14. i 15. srpnja zaputite u smjeru Rijeke gdje se održava četvrti po redu Dark “O” Metal Fest. U organizaciji udruge Ri Rock, Dark “O” Metal Fest ove godine dovodi mnoštvo dobrih izvođača na prostoru bivše tvornice papira Hartere. Za vas smo na jednom mjestu sakupili sve što trebate znati o ovogodišnjem izdanju Darka kako biste si osigurali najbolji mogući doživljaj!

Izvođači

U ova će dva dana nastupiti ukupno 13 domaćih i stranih izvođača. Svakako valja naglasiti headlinera ovogodišnjeg festivala, jedne od začetnika black metal scene – Melechesh. U svojoj glazbi koriste bliskoistočne zvukove i mezopotamijsku mitologiju, a u Hrvatskoj su zadnji put nastupali 2013. godine. Tu su i dobro znani Cold Snap, varaždinski groove metalci, mlade nade metalcorea Meant To Be, slovenski thrash metal bend Eruption, riječki starosjedioci Diamond Dust te talijanski Ultra Violence. Točan raspored po danima je slijedeći:

Petak, 14. srpnja: Ultra Violence / Po’ Metra Crijeva / Ad Nauseam / Eruption / Mist / Meant To Be / Epicentar

Subota, 15. srpnja: Melechesh / Cold Snap / Czaar / Old Night / Diamond Dust / Chemical Exposure

Jeftiniji prijevoz

I ove su godine službeni sponzor festivala Hrvatske Željeznice koje vam nude malo duže, no 40% jeftinije putovanje. Popust na karte može se ostvariti od 13. do 16. srpnja u ponoć, a na blagajni je dovoljno napomenuti da putujete na Dark “O” Metal Fest. Festivalsku kartu morate zadržati te je predočiti kondukteru na povratku. Popust se odnosi isključivo na dvosmjerne karte za relacije duže od 25 km, a mogu ga iskoristiti i državljani Republike Slovenije za putovanja sa svih kolodvora Slovenskih Železnica u smjeru Rijeke.

Kampiranje

Za sve posjetitelje koji nisu iz Rijeke i koji nemaju smještaj, ali i za one koji će biti preumorni za šetnju od Hartere do kreveta, organiziran je kamp na terasi. Kamp se otvara u petak u 17 sati i radi do nedjelje do 17 sati. Organizatori napominju da to nije klasičan kamp na otvorenom, odnosno da je podloga betonirana pa nije moguće zabijati klinove. Stoga sve koji se odluče za ovu opciju mole da sa sobom ponesu modernije šatore koji to ne zahtjevaju. Rok za prijavu kampiranja je 10. srpnja; mailove s nazivom KAMP REZERVACIJE šaljete na darkometalfest@gmail.com. U prijavnici trebate poslati imena i prezimena svih korisnika šatora, adresu i broj telefona.

Ulaznice

Cijena festivalske ulaznice je 100 kn (na dan 130 kn), a jednodnevne 70 kn (na dan 80 kn). Dostupne su online putem sustava Eventim ili u Dallas Music Shopu Rijeka. Sve novosti u vezi festivala možete pratiti na Facebook eventu.

Be social

Komentari