Istaknuto
27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

17.05.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 4. rujna 2020. izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk's Pro Skater.

Glazba

Seljaci iz Đakova i okolice u pohodu na Tvornicu kulture uz Harvo Jay

18.01.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Najpoznatiji seljak iz Đakova dolazi u Tvornicu. Saznali smo da za njim dolazi njegov bend, prijatelji iz Osijeka i horda djevojaka iz svih dijelova Lijepe naše u dezintegraciji. Mjesto i vrijeme radnje: Tvornica kulture, 1. veljače.

Svemirko

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osjećaja, vještine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, nameće se kao jedna od najinteresantnijih pojava suvremene pop glazbe Balkana. Koncerti su ipak Svemirkova aktualnost, a ova tagajoga skupina ostvariti će sve vaše niskotalasne i sintetizatorske snove.

Na krilima debitantskog albuma “Vanilija” Svemirko je u relativno kratko vrijeme pridobio izrazitu naklonost publike diljem zemalja koje nastanjuju Južni Slaveni, kao i odobravanje te pohvale od strane kritike. Upravo tamo gdje prvi završava, drugi po redu studijski album “Tunguzija” nastavlja, a donosi upravo fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.

Predgrupa – Harvo Jay

Predgrupa Svemirku bit će jedan od najboljih bendova koji još niste čuli, osječki Harvo Jay. Ovo nije prvi put da dijele pozornicu sa Svemirkom, ali je prvi put da to čine u metropoli. Ovaj je milobučni bend prošle jeseni poharao Mediku s Repetitorom, a sada postaju dio priče jednog pop fenomena. Harvo Jay je originalno projekt Hrvoja Dešića, a danas četveročlani bend koji čine Šimun Padovan, Juraj Vojvodić i Igor Dešić, zamjena za Marka Pernačića koji je nedavno prebjegao u Amsterdam. (Možda se vrati.) Ista se četvorka priprema i za proljetnu europsku mini-turneju. Njihov prvi album “Sok od agonije” bio je uvršten u najbolje albume 2017. prema izboru naše redakcije, a album koji je trenutno u pripremi jedan je od najiščekivanijih albuma 2019. godine.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 50 kuna, a na dan koncerta 70 kuna. Već je prodano više od 500 karata.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Komentari