boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Sziget objavio prva imena na tri pozornice

Foto: facebook.com/SzigetFestival
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Najveći mađarski glazbeni festival Sziget, koji će svoje 25. izdanje doživjeti sljedeće godine, objavio je imena prvih izvođača na tri najveće pozornice. Iako će se performansi i koncerti održavati na pedesetak različitih lokacija, program će se otkrivati polako i svojim tokom jer do sredine kolovoza ima još dovoljno vremena. Za početak, organizatori upozoravaju da ne gledamo odmah u startu prema glavnim headlinerima jer oni još neko vrijeme neće biti objavljeni, ali zasad predstavljeni su ovdje da vas zagriju za ono što tek slijedi.

Tako će na najvećem „main stageu“ sigurno nastupiti Tom Odell, Two Door Cinema Club, Major Lazer, a čast da održi koncert zatvaranja imat će Dimitri Vegas & Like Mike. Ispod ogromnog šatora pod imenom A38 na „otoku slobode“ potvrđeni su Kensington, Bad Religion, DJ Shadow, Mac DeMarco, Oh Wonder, Vince Staples, GusGus i GTA. Ova pozornica uvijek sadrži najintenzivnije izvođače pa možemo očekivati veliku žanrovsku miješalicu koja će zadovoljiti brojne apetite.

U centru otoka postavljena je party zona zvana Arena koja starta svaku večer u 21 sat i završava s izlaskom sunca. Samo za najveće electro fanove za sada je potvrđen Oliver Heldens i W&W, a uskoro slijedi i još novih objava.

Za više vijesti o ulaznicama, informacijama oko održavanja, kampa i ostalih festivalskih potrepština možete posjetiti službenu stranicu festivala koja je od ove godine i na hrvatskom jeziku!

(Visited 58 times, 1 visits today)
Be social

Komentari