kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Vizart

The best of Picasso uskoro u Zagrebu!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Legendarni Picasso, kubist, umjetnik čije se ime sastoji od 23 riječi i veliki ljubitelj žena, stiže u Zagreb! Otvorenje najveće izložbe Picassovih slika i skulptura u ovom dijelu Europe zakazano je za 14. veljače u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

Izlošci dolaze iz Muzeja Picasso, stvorenog iz umjetnikove ostavštine i nakon ove izložbe u Zagrebu više nikada neće napustiti pariški muzej. Prognozirana je velika posjećenost izložbi Picassovog stvaralaštva, a kako i ne bi? Jedan od najvećih i najistaknutijih umjetnika 20. stoljeća svojim će djelima obilježiti prvu kulturno-umjetničku polovicu 2013. godine u Zagrebu. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu, za koje je odabran glavni grad Hrvatske, vide sve faze Picassovog opusa.  Fotografije, slike i skulpture bit će poredane kronološki.  “Čovjek s kapom”, “Dvije žene koje trče plažom”, “Portret Dore Maar” samo su neka od djela koja će hrvatski građani imati priliku vidjeti za nešto više od mjesec dana.

Dio izložbe bit će posvećen i njegovoj kako ju je sam Picasso nazvao “privatnoj muzi” – Dori Maar, umjetnici hrvatskih korijena s kojom nije dijelio političko opredjeljenje, ali koja je odigrala veliku ulogu u njegovom privatnom i umjetničkom životu. Možemo reći da je Picasso na ovaj način vezan za Hrvatsku, jednu od destinacija u kojoj će se ujediniti sva Picassova remek-djela, koja u sklopu pariškog muzeja putuju svijetom 3 godine.  Izložba će biti  otvorena do 2. lipnja 2013. godine.

 

(Visited 99 times, 1 visits today)
Be social

Komentari