Izvedbene umjetnosti

Tko se gol golcat mota oko vinkovačkog kazališta?

Foto: bnp.ba
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: bnp.ba
Foto: bnp.ba

Komediju poznatog francuskog komediografa Georgesa Feydeauea u travnju će izvesti Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima. ”Ne motaj se okolo gola golcata”, jednočinka je napisana davne 1911. i od tada se našla na repertoarima gotovo svih svjetskih kazališta.

Za redatelja ove predstave odabran je Robert Krajinović, vrstan glumac i režiser iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. U glumačkoj postavi sudjelovat će i profesionalci i amateri, a neki od poznatijih su Vladimir Andrić, Mateja Grabić i Domagoj Mrkonjić.  Za kostimografiju, scenografiju i izradu plakata zadužen je Vladimir Adolf Soldo.

Radnja komedije smještena je u prosječnu hrvatsku obitelj, a imat ćemo prilike vidjeti osobni osvrt na ljudske mane i ponašanja kao što su licemjerje i politikanstvo- kako nam poručuje redatelj Krajinović. Zanimljivo je kako ovo nije prvi put da vinkovačko kazalište izvodi ovu predstavu. Naime, istu su izvodili i prije desetak godina, međutim iako, sa amaterskim ansamblom, postigli su velik uspjeh.

Ovo je druga po redu, ove godine, komedija koju izvodi vinkovačko Gradsko kazalište. U slučaju da se ponovi jednak uspjeh i interes kao i za prvu ”Iz Kabula s ljubavlju”, Vinkovci će postati pravi kazališni grad i dok ne traje Festival glumca.

Be social

Komentari