Film

Treći dan na Vukovar Film Festivalu uz komercijalne i umjetničke filmove

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Trećeg dana održavanja, Vukovar Film Festival nudi mješavinu komercijalnih i umjetničkih filmova za svačiji ukus. Krenimo od komercijale, u Cinestaru (preseljeno zbog hladnoće iz Perivoja dvorca Eltz) u srijedu navečer od 21.15 prikazujemo film Moja ljubavna priča (The Big Sick), američku romantičnu komediju koja opisuje što se događa kada Amerikanac pakistanskog podrijetla prohoda s Amerikankom, ali ne zna kako da to objasni svojim roditeljima koji očekuju od njega da se vjenča s djevojkom iz Pakistana.

U konkurenciji za nagrade u kategoriji dugometražnih filmova prikazuje se srpski Rekvijem za gospođu J redatelja Bojana Vuletića. Film je svjetsku premijeru imao u veljači na filmskom festivalu u Berlinu, zatim je na beogradskom FEST-u osvojio nagradu za najbolji film, a hvalospjevi ga prate i na ostalim festivalima. Glavnu ulogu u ovoj apsurdnoj crnoj komediji glumi Mirjana Karanović koja utjelovljuje udovicu, majku dvoje djece, koja, očajna, planira samoubojstvo, ali joj to nikako ne ide od ruke. Film se (ponovno zbog hladnoće) prikazuje u Hrvatskom domu od 20.30 sati, a ne na terasi Agencije za vodne putove.

Prije početka filma Rekvijem za gospođu J pogledajte dva kratka filma, jednominutni Blagoslov hrvatskog redatelja Zvonimira Rumblodta te njemački Kat X, komediju o tome što se događa kada se dvije sredovječne dame upoznaju u liftu šoping centra koji se zaglavio.

Selekcija dokumentarnih filmova koji konkuriraju za nagrade nastavlja se u srijedu s dva naslova, i to u Cinestaru u 18.15 sati. Prvi je hrvatski Moj život bez zraka hrvatske redateljice Bojane Burnać koji moraju pogledati svi oni koje zanima ronjenje, nakon čega slijedi njemački dokumentarac Beuys koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Berlinu, a opisuje život hvaljenog i kontroverznog njemačkog slikara Josepha Beuysa.  Što se tiče dokumentaraca koji ne konkuriraju za nagrade, a prikazuju se na brodu Bajadera, u srijedu navečer od 21.30 prikazuje se film The Beatles: Eight Days a Week.

Ljubitelji mora i morskih dubina neće propustiti igrani film Jacques Cousteau – Odisej koji se prikazuje u Cinestaru od 16 sati u programu Francuski fokus. Priča je to o poznatom istraživaču Jacquesu Cousteau, a zanimljivost je da je film većim dijelom sniman na jugu Dalmacije.

Be social

Komentari