Glazba

Tulum u Osijeku uz Brkove, Dječake i Punčke

Foto: spancirfest.com / Punčke
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press / Brkovi
Foto: Press / Brkovi

Nakon sjajnih riječkih izdanja Tuluma (izvještaj ovogodišnjeg pročitajte ovdje), ovaj program po prvi put dolazi u Osijek, u čijoj će dvorani Zrinjevac 28. ožujka nastupiti Brkovi, Dječaci i Punčke.

Koncertni brend Tulum svoje je prvo izdanje imao prošle godine u Rijeci uz Dubioza Kolektiv, S.A.R.S. i Brkove. Na istom mjestu se održao i ovog studenog uz S.A.R.S., Brkove i Dječake, a sada se prvi put predstavlja u Osijeku dovodeći tri benda koji su proteklih godina napravili ogroman iskorak u cijeloj regiji. Kompletan program Tuluma trajat će više od 4 sata, u dvorani koja je u prošlosti svjedočila odličnim koncertima.

Prvi dvoranski koncert Brkova u Osijeku doći će svega tri tjedna nakon koncerta u zagrebačkom Domu sportova koji će im, bez sumnje, zacementirati poziciju u regionalnoj “Ligi prvaka”. Zadnji album “Pizda materina” koji se, kao i ostatak diskografije, može skinuti s njihovog službenog web sitea pogurao je Brkove par koraka prema većim koncertnim prostorima i vodećim festivalskim slotovima kojih će 2015. biti rekordno puno.

Foto: Filip Kušter
Foto: Filip Kušter

Splitsko-zagrebački hip-hop trio Dječaci nakon debitantske “Drame” i hvaljene “Istine” ovih mjeseci pripremaju treće izdanje. Bend se u Osijek vraća nakon godinu dana na krilima aktualnih singlova Struja i Bile starke. S obzirom da se novi album očekuje u svibnju, publika Tuluma vjerojatno će biti počašćena s još nekom novom pjesmom. Odlične koncertne sezone iza njih pretvorile su Dječake u vrhunsku live mašinu koja uživo sjajno funkcionira s gitarom, basom i bubnjem.

Naš najpoznatiji ženski indie rock trio Punčke u Osijek dolaze nakon godine u kojoj su doslovce eksplodirale. Njihov aktualan album “Sunčano s povremenom naoblakom” u 2014. doživio je pravu afirmaciju i lansirao grupu među najtraženije u regiji. Dnevnik Punčki uključivao je nebrojene nastupe po klubovima i festivalima među kojima se ističu svirke na Exitu, Szigetu, Superuhu, u rasprodanom Malom pogonu Tvornice kulture, s Pipsima u Domu sportova, ali posebno dva gostovanja na koncertima Queens Of The Stone Age u Ljubljani i Zagrebu.

Ulaznice su u prodaji od petka, 19. prosinca po cijeni od 40 kn i ta cijena će se zadržati do 1. veljače. Od 2. veljače do 27. ožujka za ulaznicu će trebati izdvojiti 50 kn, a na dan koncerta 28. 3. 60 kn.

Be social

Komentari