Knjige

Tyler Durden se vraća: Palahniuk potvrdio nastavak Kluba boraca

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Ono što je najavio na Comic-Conu u San Diegu prošlog tjedna, sada je i potvrdio: Chuck Palahniuk radi na nastavku Kluba boraca i to u obliku grafičkog romana.

Palahniuk je već kontaktirao autore Marvela, DC-a i Dark Horsea, te ga polako uvode u proces, ali nije se još odlučio za određenu kuću. Treba dovršiti priču,  a i ograničavaju ga ugovorne obveze. Prije nastavka Kluba očekuu nas Doomed (drugi dio trilogije Damned) koji izlazi 8. kolovoza, zatim sljedeće godine divlja chick-lit satira Beautiful You, te zbrika kratkih priča Make Something Up, koja je predviđena za 2015.  “Ipak, s obzirom da će se nastavak Kluba boraca pojaviti kao grafički serijal, možda će mi izdavač dopustiti objavu i nešto prije 2015. godine”, optimističan je Palahniuk.

Klub boraca njegov je prvi objavljeni roman. Napisao ga je nakon što su mu svi izdavači odbili objaviti roman Invisible Monsters, tvrdeći da mu je sadržaj uznemirujuć i uvredljiv. Iz inatai kako bi ih još više uznemirio napisao je Klub boraca no dogodilo se upravo obrnuto:  roman je objavljen, a tri godine kasnije, 1999., David Fincher je po njemu snimio sada već kultni film s Edwardom Nortonom, Bradom Pittom i Helenom Bonham Carte u glavnim ulogama.

Radnja nastavka odvijat će se desetak godina nakon posljednjeg okršaja Jacka i Tylera Durdena, osnivača Kluba boraca i organizatora anarhističkog Projekta Nered (Project Mayhem) čiji je cilj unijeti kaos u društvo i uništiti civilizaciju kako bi se ponovno izgradila. U tih desetak godina koliko je prošlo, Jack je izašao iz psihijatrijske bolnice, vjenčao se s Marlom i dobio dijete. No, kako sam Palahniuk objašnjava, Tyler proviruje iz njegove podsvijesti i spreman je za veliki povratak: “Jack je nesvjestan. Marla se dosađuje”. Njihov je brak upao u kolotečinu srednjih godina i života u predgrađu, ali kada Tyler otme njihova sina, Jack će biti ponovno uvučen u Projekt. “Bit će to, naravno, mračna i neuredna priča”, piše Palahniuk, a ovog puta ispričat će je sam Tyler.

Be social

Komentari