novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Urban i četvorka dolaze u Pogon kulture

damir urban
Foto: Milica Czerny Urban
Vrijeme čitanja: 2 minute

Omiljeni Damir Urban i njegova Četvorka održat će koncert u Rijeci, u Pogonu kulture 8. travnja s početkom u 22 sata.

Bez sumnje jedan od naših najvažnijih glazbenika, autora i protagonista na stage Pogona kulture donijet će najbolje iz gotovo tri desetljeća duge i bogate karijere započete 1984. u našem i njegovom gradu Rijeci. Urbanov rad kronološki djelimo na pjesme stvorene u Lauferima (1986. – 1996.) i na one s Četvorkom s kojom je u sretnoj vezi od 1996. do danas.

Prepoznatljivo ime stekao je već nakon prvog Laufer albuma, ponajviše zahvaljujući megahitovima Budi moja voda, Svijet za nas i Lopov Jack, nakon kojih je bend isporučio sjajne “Pustinje” s kojih je zasjao Hej tata. Rasformiranjem Laufera, po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rock bendova ikad, Urban je prvo s En Faceom otpjevao S dlana Boga pala si, a nakon toga objavio “Otrovnu kišu”. Singlovi s tog albuma – Astronaut, Nebo, Robot – predstavljali su uspješno izveden zaokret u zvuku koji je do perfekcije doveo mitskim izdanjem “Žena dijete”, možda i najboljim domaćim albumom posljednjih 20-ak godina.

Black Tattoo, Odlučio sam da te volim, Mala truba, Samo, Ruke obogatili su repertoar koji je nakon svega desetljeća aktivnog izdavanja imao impresivan popis songova. Album “Retro” iz 2004. donio je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit Mjesto za mene, nakon kojeg je 2009. uslijedilo izdanje “Hello”, a 2012. i nagrađeni EP “Kundera”, prvo izdanje za Aquarius Records.

Koncert u Pogonu nastavak je priče koja traje od njegovog otvaranja kada je obožavani ćelavi pjevač, čija leđa drži fantastična Četvorka, rasprodao i održao nezaboravna dva koncerta.

Nakon Pogona, Urban i Četvorka osvojili su i Dom sportova što je i zabilježeno na dvostrukom live albumu te promocijom studijskog albuma “Mamut”.

Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 80 kuna, a na dan koncerta 95 kuna. Ulaznice možete kupiti na službenim prodajnim mjestima u The Beertiji (Slavka Krautzeka 12), Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2a), Croatia Records Music Shopu (Užarska 3) te na prodajnim mjestima Entrija i online na entrio.hr.

Be social

Komentari