Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Film

Ususret 20. izdanju Motovun Film Festivala: Hit-krimić “Klan” stiže u kina

12.01.2017. Ziher.hrFoto: Motovun Film Festial Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ususret dvadesetom izdanju, Motovun Film Festival 12. siječnja kreće u kina argentinskim hit-krimićem o sasvim običnoj obitelji okorjelih otmičara. Vjerovali ili ne, ta je priča potpuno istinita.

Tko bi rekao da su u njihovoj obiteljskoj kupaonici zatočeni oteti ljudi? Jer Puccio je naizgled sasvim obična, normalna te u društvu poštovana obitelj. Otac vodi dućan, majka Epifania radi kao učiteljica, a stariji sin Alejandro uspješna je ragbijaška zvijezda i član nacionalne vrste. Ipak, tajna koju skrivaju dokazuje da stvarnost često nadilazi svaku fikciju. Jer najgledaniji argentinski film svih vremena donosi ekranizaciju priče koja se doista dogodila.

Obitelji Puccio iz kvarta San Isidro u Buenos Airesu ranih je 80-tih godina tajno zgrtala milijune otmicama i otkupninama bogatih sugrađana, najčešće njihovih sinova, kćeri ili majki. Ovaj holivudski raskošni film provokativna je saga koja govori o deset godina nevjerojatne povijesti zloglasne obitelji, ali ujedno evocira vrijeme posljednjih godina argentinske vojne diktature i ranih dana povratka u demokraciju.

Osim što je bio argentinski kandidat za nagradu Oscar, Klan redatelja Pabla Trapera je nagrađen na festivalima u Veneciji (Srebrni lav) i Torontu. Bio je i jedan od vrhunaca programa prošloljetnog festivala u Motovunu, zbog čega ususret svojem dvadesetom izdanju Motovun Film Festival publici cijele Hrvatske predstavlja jedan od najvećih programskih hitova proteklih godina. Ovim po svemu izuzetnim i nesvakidašnjim hitom, festival obilježava dva desetljeća upornih filmskih traganja i putovanja oko svijeta, u potrazi za izuzetnim filmovima svih vrsta, jezika i estetika.

Nagrade:
Venece Film Festival – srebrni lav za najboljeg redatelja
Toronto Film Festival – posebno priznanje
Academy of Motion Picture Arts and Sciences of Argentina –najbolja kamera, glumac, umjetnička estetika, kostimografija i zvuk
Goya Award – najbolji strani film na španjolskom jeziku
The Platino Awards for Iberoamerican Cinema – najbolji glumac
SESC Film Festival, Brazil – najbolji strani glumac
Fenix Film Awards – najbolji glumac, najbolji zvuk

U KINIMA:
Zagreb, kino Europa od 12.1.
Rijeka, Art kino Croatia od 12.1.,
Split, kinoteka Zlatna vrata od 12.1.
Pula, kino Valli od 19.1.
Kutina POU od 13.1.
Samobor POU od 13. i 14.1.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Komentari