Glazba

Vampire Weekend: Novi album kao prirodna progresija

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Živahan mladi kvartet iz New Yorka stekao je slavu i odobravanje fanova zahvaljujući svojim pozitivnim veselim pjesmama i zvuku na kojeg je utjecao Afro – pop.
Nakon objave da će novi album biti puno mračniji od prošla 2, fanovi su se zabrinuli za novi smjer benda. Unatoč tome, pjevač benda Ezra Koenig uvjerava fanove kako nemaju razloga za brigu.

„Pa mislim da sam malo prenaglio s tom izjavom. Nisu sve pjesme mračne. U cjelini, to smo rekli za album zato što ima nekoliko pjesama čiji je teritorij nov za nas.“ Novi album će na svijetlo dana izaći u svibnju te ga bend opisuje kao „jako prirodnu progresiju“ za šestogodišnji bend, na isti način na koji je prijašnji „Contra“ bio prirodna progresija od svog prethodnika.
„Kakva god promjena bila, bilo da se tiče raspoloženja, riječi ili zvuka uvijek se osjećamo dobro uz nju. Svakako bih naglasio kako ovaj album i dalje zvuči kao Vampire Weekend, samo s novim poglavljem“.
U intervjuu, Koenig se i osvrnuo na trenutno stanje u glazbenoj industriji;“ Smiješno je jer današnje vrijeme u kojem smo započeli suradnju s glazbenom industrijom otvara nova vrata, šanse i mogućnosti. Sve se mijenja tako brzo i malo je blesavo brinuti se oko prodaja albuma jer to nije indikator da se ljudima nešto sviđa ili ne. Ono što je bitno je to da fanovi i dalje vole naš bend i našu glazbu te da će nas dalje podržavati kroz naše glazbeno putovanje.“

<div data-send=”true” data-layout=”button_count” data-width=”450″ data-show-faces=”true”></div>
Be social

Komentari