boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Film

Video: Naomi Watts i Robin Wright u kontroverznoj drami

Foto: leboxofficepourlesnuls.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: leboxofficepourlesnuls.com
Foto: leboxofficepourlesnuls.com

Od redateljice i scenaristkinje Anne Fontaine, autorice erotičnog trilera Nathalie… i za Oscar nominirane biografske drame Coco Before Chanel uskoro stiže novi filmski uradak pod nazivom Adore (u engleskom prijevodu Perfect Mothers), koji osim što je debi redateljice na teritoriju filmova s engleskog govornog područja tematizira brojne seksualne tabue, a u centar priče opet stavlja žene.

Adore se temelji na romanu Doris Lessing Grandmothers, a u glavnim ulogama nastupaju Naomi Watts i Robin Wright kao dvije dugogodišnje prijateljice Roz (Wright) i Lil (Watts) koje se suočavaju s neobičnom prijetnjom za svoj odnos. Naime, nakon što Lilin sin zavede Roz, situacija se dodatno zakomplicira kada Rozin sin želi na jednak način osvetiti čast svoje majke. Film ujedno postavlja škakljivo pitanje o sudbini i emocijama ovih žena, te mogu li nakon propalih brakova pronaći sreću sa sinom svoje najbolje prijateljice.

Fontaine će očito još jednom dokazati da je europska kinematografija, posebno francuska, prva koja će se uhvatiti u koštac s tabuima na filmskom platnu (pri tome mi na pamet padaju fantastični uradci poput Innocence Lucile Hadžihalilović i The Witnesses Andrea Téchinéa) a oko sebe je, osim glavnih glumica, okupila zavidan tim. Scenarij je, naime, adaptirao Christopher Hampton koji je radio na filmovima poput Atonement, A Dangerous Method i Dangerous Liaisons. Uz dvije sjajne glumice u naslovnim ulogama možemo očekivati dramu s odličnim izvedbama, no za to ćemo se morati strpjeti do 6. rujna kad film kreće u distribuciju.

U međuvremenu, pogledajte trailer:

(Visited 281 times, 1 visits today)
Be social

Komentari