Film

Kick-Ass 2 je prenasilan za Jima Carreyja?

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Jim Carrey očito nije pogledao dovoljno holivudskih filmova da iz njih ubere poskočicu „Don’t shit where you eat“. Glumac je, naime, putem svog Twitter profila javno osudio količinu nasilja u nadolazećem Kick-Ass 2, u kojem ironično, igra jednu od glavnih uloga – pukovnika Stars and Stripes. „Radio bih na filmovima poput Kickass svaki mjesec prije Sandy Hook incidenta ali sada ne mogu poduprijeti tu količinu nasilja“, tvitao je Carrey dodajući isprike svima koji su uključeni u rad na filmu. „Ne sramim ga se, ali recentni događaji su me natjerali da se predomislim“, izjavio je.

Tim povodom oglasio se i Mark Millar, autor kultnog stripa po kojem se radi film, uz priopćenje kako poštuje Jimov aktivistički rad spram povećanja kontrole nad oružjem; ali da je zatečen njegovim stavom s obzirom da su sve scene iz filma bile posve očekivane još iz finalne verzije scenarija prije godinu i pol dana – kojoj je Jim dakako imao pristup i prema kojem je gradio svoju ulogu.

„Radi se o fikciji poput filmova Tarantina i Peckinpaha, Scorsesea i Eastwooda, Johna Boormana, Olivera Stonea i Chan-Wook Parka – a za razliku od brojnih ljetnih hitova koji se fokusiraju na količinu mrtvih krvavih tijela na ekranu, Kick-Ass 2 zanimaju POSLJEDICE nasilja na odnose s prijateljima i obitelji“, izjavio je Millar dodajući i kako je naslovni junak u prvom dijelu proveo šest mjeseci u bolnici zbog posljedica mnogobrojnih tučnjava.

Kick-Ass 2 još nasilniji? Jedva čekamo!

Jim Carrey u nadolazećem filmu glumi preporođenog kršćanina koji unatoč vojnom činu ne želi ispaliti ni metak na neprijatelja. Carrey je u nekoliko prilika istaknuo kako ga je upravo ta činjenica privukla ulozi. Što se tiče fanova, njihove su reakcije podijeljene. Iako Jim Carrey slovi za najpopularnijeg i najkarizmatičnijeg glumca današnjice (između ostalog je glavni razlog zbog čega ću osobno obavezno pogledati Kick-Ass 2), mnogi drže da mu ovakav ispad nije trebao. Millar je istaknuo kako ne postoji poveznica između konzumacije fiktivnog nasilja i potrebe da se to nasilje manifestira u stvarnom životu, dok su fanovi odgovorili kako je Carrey trebao dobiti prigovor savjesti ne samo za školu Sandy Hook, gdje se prije pola godine dogodio pokolj, već za čitav svijet u čijim se dijelovima mnogo stravičniji događaji događaju svaki dan.

Tema nasilja definira Kick-Ass, podjednako strip i filmsku ekranizaciju. Stoga je teško oteti se dojmu kako se radi o marketinškom potezu koji je samo čekao pravi trenutak. Sigurno je da ljubitelji filmskog nasilja među nama tek sada jedva čekaju 16. kolovoza kada je službeni datum izlaska filma.

Be social

Komentari