Film

Video – Oscari: Shirley Bassey, autorica tri “bondovske” pjesme, po prvi puta pjeva na dodjeli zlatnih kipića!

Foto: Foto: Wikipedia, Nyctc7
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/DameShirleyBassey
Foto: facebook.com/DameShirleyBassey

Velika glazbena diva i poznata pjevačica, 76-godišnja Shirley Bassey, ove će godine po prvi puta u karijeri zapjevati na dodjeli filmskih nagrada – Oscar. Time će se automatski pridružiti divama koje su već najavljene i potvrđene kao izvođači na dodjeli, poput Adele, Barbre Streisand i Norah Jones, koje čine zvjezdanu postavu pjevačica koje će svojim glasom upriličiti najveću dodjelu nagrada za film na svijetu.

Bassey je pozvana od strane producenata Craiga Zadana i Neila Merona, koji su o njoj kazali: “Oduševljeni smo što ćemo moći dočekati i čuti legendarnu divu poput Shirley Bassey na našem showu Oscara. Njena suradnja sa svijetom filma svjetski je poznata i renomirana i ponosni smo što će debitirati na Oscarima kao pjevačica baš za vrijeme naše organizacije.”

Legendarna pjevačica pozvana je kako bi upriličila tribute koji će biti prikazan na dodjeli o filmovima Jamesa Bonda, koji slavi 50 godina postojanja baš na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Bassey je poznata po tome što je pjevala najviše “bondovskih” pjesama u čak tri filma – Goldfinger, Moonraker i Diamonds are Forever, premda nikada nije sa svojim pjesmama bila ni nominirana za zlatni kipić.

Zanimljivo, njena kolegica Adele, koja će također nastupiti na dodjeli, nominirana je za Oscara u toj kategoriji s pjesmom Skyfall, koja je nazvana po istoimenom filmu o agentu 007 iz 2012. godine, a očekuje se i njena pobjeda, budući da ju mnogi proglašavaju najvećim favoritom u kategoriji za najbolju pjesmu.

Britanku Adele te Norah Jones i Shirley Bassey moći će se slušati 24. veljače kada se i održava dodjela nagrada Akademije.

Be social

Komentari