Film

Stigao prvi službeni trailer za dokumentarac o filmu The Shining Stanleyja Kubricka!

Foto: filmofilia.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: filmofilia.com
Foto: filmofilia.com

Stigao je prvi službeni cjeloviti trailer za dokumentarni film Room 237, koji je rađen prema uspješnom i kultnom filmu legendarnog Stanleyja Kubricka, The Shining ili na hrvatskom – Isijavanje. Dokumentarac Room 237, koji je režirao Rodney Ascher, najavljen je kao najbolji dokumentarni film ne samo 2012., nego posljednjih godina uopće, a obrađuje temu teorija zavjere, subliminalnih poruka i simbola iz Kubrickovog Shininga.

Jer, iako je od jednog od najboljih filma svih vremena, kultnog ostvarenja koje je postavilo temelje za moderne horore, te po mnogima najboljeg i najstrašnijeg filma toga žanra svih vremena, prošlo već više od 30 godina, još uvijek nisu razumljive sve poruke i stvari koje Kubrick prenosi svojim djelom. Stoga se smatra kako je baš Ascher uspio dokučiti Kubrickov Shining “do kraja” ili barem u nekim dijelovima.

Konačno pušteni trailer pokazuje najpoznatiju i kultnu scenu iz Shininga s krvlju koja kao rijeka počinje šikljati iz dizala, samo što se umjesto dizala u traileru ovog dokumentarca nalazi – VHS uređaj.

Film je već sada jako hvaljen od kritike i nazivan fantastičnim i fascinantnim, a već je dulje vrijeme poznato kako s ograničenom distribucijom po nekim kino dvoranama kreće 29. ožujka ove godine, s tim da će biti dostupan i na iTunes VOD-u. Dokumentarac koji secira jednu od najuspješnijih uloga velikog Jacka Nicholsona tijekom 2012. godine doživio je i objave prvog teaser trailera te nekoliko postera, a prikazan je i na mnogim festivalima gdje je oduševio publiku i kritiku.

Primjerice, prikazivan je i u Cannesu, Torontu, New York Film Festivalu, Fantastic Festu, a službenu je premijeru imao na Sundanceu. U djelu je sadržano mnoštvo fotografija sa snimanja Shininga i iz samog filma, kao i mnogo dijelova iz izvornog Kubrickova djela. Također, ima i mnogo isječaka iz drugih Kubrickovih filmova te poznatih zvukova i glazbe iz Isijavanja, a više o samom dokumentarcu koji dolazi ovog proljeća možete saznati ovdje.


Kultna scena iz Shininga

Prvi teaser trailer:

Službeni poster:

ROOM-237-Poster-535x792
Foto: filmofilia.com

Be social

Komentari