Glazba

Vikend pun rap događanja: Krankšvesteri, DJ Format i Prti Bee Gee

Foto: Iva Lapić
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Za sve raperske sladokusce ovaj vikend bio je pun bengerskih događanja. Neki od njih su malo odskakali od uobičajenog koncepta takvih partija.Sve u svemu bitno je da se u hip hop kulturi staro ohlađeno sranje počelo ponovno zagrijavati, te su se na sceni počeli konstantno organizirati koncerti i raperski partiji. Tri su koncerta bila na repertoaru, Krankšvesteri koji su u petak nastupali u Tvornici Kulture, Dj Format istoga dana u sklopu Soulkeksa u Aquariusu te subotnji nastup Prti Bee Gee-a u Ksetu.

Energični Švesteri razvalili tvornicu

Prvo odredište ovoga petka bila je Tvornica kulture. U njoj su duo Erotikus, Sett i 3ki Stil održali veoma energičan i divlji koncert, baš kako to priliči Krankšvesteru. Prije samog nastupa je Dj razočarao repertoarom. Muzika od koje  se diže kosa na glavi je upravo dubstep (ipak se radilo o rap koncertu pa je uvertira vrlo začudna), tako da je do samog nastupa  bilo moguće preživjeti nekoliko kratkih moždanih udara izazvanih nepodnošljivim dupstep škripanjem. Nakon preživljenih zvučnih šokova na pozornicu su došli glavni glumci, duo koji je cijelu Tvornicu zainteresirao. Dvojac je bio sirov, erotičan i pun energije baš kao uvijek, a publika je bila spremna za dernek. Prljavi tekstovi Švestera odzvanjali su prostorima Tvornice.

Foto: Iva Lapić
Foto: Iva Lapić

Funky SoulKeks

Nakon sirovih Švestera, u petak je na repertoaru bio i SoulKeks, u sklopu kojeg je britanski Dj Format imao nastup. Budući da je Piccasso privremeno zatvorio vrata kluba Žedno uho, voditelj programa Mr Dirty Hairy odlučio je u drugim klubovima organizirati koncerte zakazane za Žedno uho. Ovaga puta bio je to Aquarius, “fankerica” koja se ne propušta. Britanac Dj Format je uz pomoć Mr Dirty Hairy i Gdin Smeđi Šećer rasplesao Aquarius. Mozak mi se,ranjen dupstepom u Aquariusu, preporodio S druge strane su dečki  neumorno vrtjeli ploče, a izmjenjivali su se svakih  pola sata. Format, Hairy i Šećer pokazivali su svoje znanje za miksetama naizmjenice, a publika nije imala simpatizera, jer je svatko vrlo korektno odradio set.

Foto: Iva Lapić
Foto: Iva Lapić

Prti do smrti !

Subota je bila rezervirana za beogradske kraljeve hip-hopa, Prti Bee Gee. U sklopu Phat Kseta ovoga puta svojim dolaskom su nas počastili Mikri i Eufrat, duo koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na samom početku kao i svaki put prisjetili smo se brata Moskrija, neponovljive individue koja nas je napustila 2005. godine. Njegovi stihovi svima su ostali urezani u pamćenje što dokazuje činjenica da su Moskrijeve tekstove izgovarali svi okupljeni unutar četiri zida Kseta. Rime su se pljuvale, pivo se ispijalo, glave su neumorno bengale, a glasovi su se besramno trošili. U Ksetu je jučer ostvarena potpuna simbioza između Prtija i zagrebačke publike. Mikri i Eufrat su se uspjeli povezati s publikom baš kao i svaki put.

Foto: Iva Lapić
Foto: Iva Lapić

Na kraju frekventnog raperskog vikenda pobjedu ipak odnose Prtijevci, s obzirom da  su uspjeli u sterilnome Ksetu, gdje je i pušenje zabranjenog, održati publiku aktivnom i pružiti im ono što zaslužuju.

Be social

Komentari