Istaknuto
08.05.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Godina se nastavlja lijepo glazbeno oblikovati. Travanj je bio emotivan, raznolik, bogat i zabavan, a nova Mjesečna doza popa eliminirat će mogući FOMO osjećaj.

06.05.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Inače sam etiketi višemanjezauvijek zamjerao reciklažu, ali čini se da ipak imaju još kojeg asa u rukavu.

Istaknuto

Vlada RH donijela niz mjera za pomoć kulturi

19.03.2020. Ziher.hrFoto: Oleg Laptev / Unsplash
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 17. ožujka izglasala niz mjera za pomoć kulturnom sektoru, kojima će se ublažiti negativni učinci uslijed epidemije koronavirusa, izvijestilo je Ministarstvo kulture. Mjere su donesene nakon što je nezavisna kulturna scena pokrenula apel za žurnu pomoć domaćoj nezavisnoj kulturi.

Iz Ministarstva su naveli kako mjerama “žele osigurati potpore likvidnosti samostalnih umjetnika, samozaposlenih te drugih fizičkih i pravnih osoba u kulturnom sektoru koje ostaju bez svih prihoda zbog ograničenja okupljanja i zatvaranja kazališta, kina, muzeja, koncertnih dvorana”.

Ministarstvo tako osniva krizni fond koji će obuhvatiti djelatnosti u nadležnosti Ministarstva kulture, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura Nova. Fond će osigurati priznavanje troškova organizacije odobrenih programa u kulturi koji su odgođeni uslijed epidemije, a isto tako su osigurana sredstva, za fizičke i pravne osobe iz područja kulture, za produženo razdoblje priprema za odobrene projekte koji su otkazani zbog virusa.

Agencija za elektroničke medije izvršit će isplatu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2020. godinu uz mogućnost prenamjene dijela fonda na temu javnog praćenja epidemije koronavirusa, a pored toga privremeno će se, na razdoblje od šest mjeseci, obustaviti revizija samostalnih umjetnika.

Sve informacije i daljnje mjere koje će se donositi kako bi se ublažili negativni učinci epidemije pravovremeno će se objavljivati na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i na društvenim mrežama.

(Visited 188 times, 1 visits today)

Komentari