nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Nagrade

Vodimo vas u Teatar &TD na predstavu “Prvi put kad sam ti vidjela lice”

Foto: itd.sczg.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Od prosinca 2015. godine u Teatru &TD igra predstava “Prvi put kad sam ti vidjela lice” autorice i redateljice Olje Lozica. U toploj, intimnoj i svakodnevnoj priči jedna starija žena uz pomoć mlađeg muškarca rekonstruira svoj život. Tekst predstave nastao je iz glumačkih improvizacija Olivere Baljak i Gorana Guksića.

Dok Tamara (Olivera Baljak) pokušava otrgnuti zaboravu ključne trenutke sjećanja, trudi se u potpunosti ne izgubiti davno izblijedjeli odnos s čovjekom kojeg je voljela, i koji je volio nju. Suočena s posljedicama galopirajuće degenerativne bolesti, njena se prošlost sve bjesnije stapa sa sadašnjim trenutkom, tvoreći začudni amalgam života koji je prošao i onog koji nikad neće ni doći. “Život umrlih je u pamćenju živih”; je li to pamćenje prenosivo poput podataka na kompjuterskim diskovima, ili se nepovratno gubi u prijenosu?

Uz redateljicu Lozica i glumce Baljak i Guksića, na predstavi su surađivali dramaturg Matko Botić te scenograf i kostimograf Mario Leko. Predstava u Teatru &TD ponovno igra 8. i 9. svibnja u 20 sati, a mi za svoje čitatelje imamo 2×2 ulaznice za obje izvedbe. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu koju vodite u Teatar &TD i navedete datum kada želite pogledati predstavu. Dobitnike ćemo objaviti u srijedu, 8. svibnja u podne.

(Visited 309 times, 1 visits today)
Be social

Komentari