Istaknuto
14.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u rubrici Nova glazba donosimo domaće glazbene novitete za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Nagrade

Vodimo vas u Teatar &TD na predstavu “Prvi put kad sam ti vidjela lice”

07.05.2019. Ziher.hrFoto: itd.sczg.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Od prosinca 2015. godine u Teatru &TD igra predstava “Prvi put kad sam ti vidjela lice” autorice i redateljice Olje Lozica. U toploj, intimnoj i svakodnevnoj priči jedna starija žena uz pomoć mlađeg muškarca rekonstruira svoj život. Tekst predstave nastao je iz glumačkih improvizacija Olivere Baljak i Gorana Guksića.

Dok Tamara (Olivera Baljak) pokušava otrgnuti zaboravu ključne trenutke sjećanja, trudi se u potpunosti ne izgubiti davno izblijedjeli odnos s čovjekom kojeg je voljela, i koji je volio nju. Suočena s posljedicama galopirajuće degenerativne bolesti, njena se prošlost sve bjesnije stapa sa sadašnjim trenutkom, tvoreći začudni amalgam života koji je prošao i onog koji nikad neće ni doći. “Život umrlih je u pamćenju živih”; je li to pamćenje prenosivo poput podataka na kompjuterskim diskovima, ili se nepovratno gubi u prijenosu?

Uz redateljicu Lozica i glumce Baljak i Guksića, na predstavi su surađivali dramaturg Matko Botić te scenograf i kostimograf Mario Leko. Predstava u Teatru &TD ponovno igra 8. i 9. svibnja u 20 sati, a mi za svoje čitatelje imamo 2×2 ulaznice za obje izvedbe. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu koju vodite u Teatar &TD i navedete datum kada želite pogledati predstavu. Dobitnike ćemo objaviti u srijedu, 8. svibnja u podne.

(Visited 168 times, 2 visits today)

Komentari