Nagrade

Vodimo vas u Teatar &TD na hit predstavu “Magic Evening”

Foto: Damir Žižić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sasvim obična večer. Dva para u jednom stanu. Dobra večera i nekoliko boca alkohola.  Puno razgovora o svemu i ničemu. O politici, umjetnosti, krizama, križevima, promašenim ljubavima i Vivaldiju. O vremenu u kojem je sve dozvoljeno, u kojem kriteriji ne postoje, ali postoje oni koji ih uporno postavljaju. I onda odjednom jedan sasvim banalan, možda samo slučajan događaj koji će ih zaustaviti, koji će samo na trenutak prekinuti tu magičnu večer. Banalan događaj koji će postaviti možda sasvim banalno pitanje: čega se bojite? Kamo vas sve mogu odvesti vaši strahovi? U kojem trenutku strah postaje paranoja? U kojem trenutku više ne može razlučiti što je istina, a što iluzija?

Predstava “Magic EveningAnice Tomić i Jelene Kovačić urnebesna je satira srednjega sloja, njegovih strahova, frustracija, neispunjenih života i neostvarenih snova. S jedne strane imamo bračni par koji uživa u ugodi svog doma, u savršenom redu svoje rutine, u varljivoj udobnosti svog dizajnerskog kauča. Zaziru od posjeta, od društva drugih ljudi, no istovremeno čeznu za avanturom, za akcijom, i duboko u sebi ne mogu više podnijeti rutinu svojih života. Njima u posjet dolazi nekonvencionalni par koji živi znatno slobodnije i neoprerećeno te ih izvlači iz njihove komforne zone, iz sigurnosti četiri zida – ne doslovno, već onih u koje su se zatvorili u vlastitim glavama.

“Magic Evening” je od veljače, osim u Zagrebu, igrao na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, Festivalu MESS u Sarajevu, Borštnikovom srečanju u Mariboru i Gavellinim večerima, a Ziher je predstavu odabrao kao jednu od najboljih prošlosezonskih produkcija. U predstavi igraju Marko Makovičić, Ivana Krizmanić, Marko Petroć i Nataša Kopeč kojoj je ta uloga donijela nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje glumca do 28 godina. Ziherovu kritiku pročitajte ovdje.

Predstava ponovno igra u srijedu i četvrtak, 29. i 30. studenog. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za obje izvedbe. Možete ih osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru napišete datum i tagirate osobu s kojom želite pogledati predstavu. Dobitnike objavljujemo u srijedu, 29. studenog u jutarnjim satima.

Be social

Komentari