Istaknuto
30.09.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih sedam glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Vulture Industries i Old Night premijerno u Zagrebu u Močvari

23.11.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/vultureindustries
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Iako je sve teže pronaći kvalitetne izvođače za koje mogu napisati “premijerno u Hrvatskoj”, da to nije nemoguća misija ekipa iz Močvare želi nas uvjeriti na gostovanju Norvežana Vulture Industries. Da nikad ranije nisu nastupili kod nas morat ćemo vjerovati na riječ njima (ako ne njima onda Google-u), a da su kvalitetni ogromnom broju kritičara koji ih zadnjih nekoliko godina proglašavaju najboljim avantgarde experimental metal bendom na svijetu.

A u prijevodu to znači (zvuči) svega pomalo, od Faith No More i Mr. Bungle preko The Sisters of Mercy i Danzig do UlverEnslaved i melodičnog death metala. Po želji ubacite i mrvice Nick Cavea i Tom Waitsa i eto potpuno sumanute, a opet sjajne glazbene kombinacije. Da su zaista prihvaćeni od šarolike publike dovoljno govori letimičan pogled na popis bendova koji su ih zvali na turneje. Ekstremni mračnjaci poput Taake i Helheim, avangardni Arcturus ili pak prog metalci poput Leprous samo su neka od imena s kojima su Vulture Industries putovali Europom.

Jedno od tih putovanja konačno će ih dovući i u Močvaru, 25. studenog. Tom prilikom bend će, uz presjek dosadašnje karijere, predstaviti svoj četvrti album “Stranger Times” koji je 22. rujna objavio kultni Season of Mist. A da uvod bude zaista sjajan pobrinut će se domaće snage Old Night. Ovaj riječki bend osnovan je kao solo projekt 2015. od strane Luke Petrovića (Ashes You Leave), a ubrzo prerasta u punokrvni bend čiji line up popunjavaju poznata lica s riječke metal scene. Stvaraju odličnu kombinaciju doom metala i prog rocka, s naglaskom na atmosferičnost ukupnog zvuka. Njemački Rain Without End / Naturmacht Productions u kolovozu ove godine objavio im je prvijenac “Pale Cold Irrelevance” koji od prvog dana dobiva odlične kritike inozemnih medija. Ovaj koncert je ujedno njihov prvi nastup u Zagrebu. Upad je 45 kuna.

(Visited 62 times, 2 visits today)

Komentari