Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Zadnji trzaji ljeta u režiji Indirekt festivala u Kulturnom centru Mesnička

02.10.2018. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon uspješne ljetne sezone u Umagu Indirekt Music & Art Festival vrijedno radi na jesenskom Showcase festivalu u Beogradu, a u međuvremenu otkriva prvo u nizu iznenađenja za zagrebačku publiku. U petak, 5. listopada okosnica događanja će biti ono što Indirektu ide najbolje, a to je intimno druženje i glazbeno umrežavanje u Kulturnom Centru Mesnička uz prijatelje i glazbene izvođače koji prolaze ispod mainstream radara.

Obožavatelji otkačenog dream popa Ariela Pinka, Mac DeMarcove šarmantne energije, brazilske tropikane 70-ih i 80-ih, veselih i melankoličnih melodija Mild High Cluba ili pak fanovi playlisti David Dean Burkharta će posebno cijeniti Paul Cherevicka i njegov sanjivi šesteročlani funky jazz – pop projekt, a podršku će mu pružiti Svemirkov miljenik, beogradski ROGI.

Paul Cherry se glazbom počeo baviti iz zabave, a produkt njegove neozbiljnosti je lo-fi EP “On Top”, koji je zapazila lokalna diskografska kuća Feeltrip. Ovo je bio prijelomni trenutak njegove karijere kada je odlučio glazbi pristupiti s dozom ozbiljnosti. Početkom 2018. počeo se izdizati iz mase kvalitetnih izvođača Chicaga objavivši album “Flavour” što mu je omogućilo otvaranje Pitchfork Music festivala, kao i prvu europsku turneju u sklopu koje stiže u Hrvatsku predstaviti sve okuse prvijenca. Nećete se ni osvrnuti, a uhvatit ćete se kako ga pjevušite kao Svemirkovu “Vaniliju”.

 

ROGI je aktualan glazbenik iz Beograda koji inspiraciju pronalazi u betonskom okruženju velegrada gdje od buke i vreve nastaje pjevljiva oaza pop melodija bogatih aranžmana. Dominantni indie zvuk njegovog albuma “U Međuvremenu” je žanrovski veoma difuzan, pod utjecajem jazza, bossa nove, r&b-a, funka i soula, što nesumnjivo otkriva naslušanost glazbenika. Ovog puta u Zagreb stiže solo, sa širokim osmijehom i senzualnim glasom koji će otopiti vaša srca.

Kultni DJ Dom Smith na afteru će nas povesti na žanrovski rollercoaster aktualnih imena svjetske i domaće glazbene scene dajući uvid u energiju kojom zrači i sam Indirekt festival. Ostalo je još svega još par karata, stoga požurite po ulaznice koje vas čekaju u KCM i Rockstar cafe baru u ograničenoj količini od samo osamdeset komada po cijeni od 40 kuna.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari