Istaknuto
14.10.2019.

Vrijeme čitanja: 11 minute Nismo se htjeli amaterski pozabaviti memom u rekreativne svrhe, nego analizirati memski potencijal sa stručnjakinjom za verbalnu i neverbalnu komunikaciju.

12.10.2019.

Vrijeme čitanja: 3 minute 'Dnevnik Diane Budisaljević' dirljiva je priča o akciji žene koja je odlučila boriti se protiv ralja promjene ideologije i time spasila brojne živote.

Glazba

Jonathan na Kastafskom kulturnom letu

05.07.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/kastafskokulturnoleto
Vrijeme čitanja: 3 minute

Kastafsko kulturno leto je kulturna manifestacija koja se održava u ljetnim mjesecima u gradu Kastvu u Hrvatskoj. Jedan od najstarijih ljetnih festivala na Kvarneru osnovan je 1992. godine. Festival obuhvaća glazbene, dramske, izložbene, filmske, književne, obrazovne i druge sadržaje. U Kastvu su nastupali svi važniji izvođači i umjetnici iz Hrvatske i regije (LET 3, Darko Rundek, Jinx, The Bambi Molesters, Amira Medunjanin, Damir Urban, TBF, Vatra, Massimo, Neno Belan, Rade Šerbedžija, Miroslav Tadić, Đorđe Balašević, Teatar Exit, Zijah Sokolović…).

Veliki broj priznatih glazbenika i umjetnika

Također, sudjelovanjem brojnih inozemnih izvođača i umjetnika (Tommy Emmanuel, Igudesman&Yoo, Renato Borghetti, Franco Morone…) iz cijelog svijeta stvorena je međunarodna i interkulturalna dimenzija. Festivalski program 26. Kastafskog kulturnog leta okuplja neke od najkvalitetnijih glazbenih izvođača s ovih prostora, žanrovski sveobuhvatnu i raznoliku ponudu dramskih predstava te međunarodno priznate izvođače u sklopu Festivala gitare, kao i druge umjetnike u ostalim programskim linijama (izložbeni, dječji, filmski, književni program…). Prezentacijom raznih izričaja, žanrova i kulturnih proizvoda koje će predstaviti izvođači iz cijele Hrvatske i ostatka svijeta, ostvarit će se interkulturalna razmjena.

Foto: facebook.com/kastafskokulturnoleto

Jonathan predstavljanju novi album

Kako je Kastafsko kulturno leto manifestacija privržena rock izvođačima, nije ništa čudno što je ove godine riječka indie rock grupa Jonathan jedan od bendova koji će nastupiti u kastavskoj Crekvini (crkva u Kastvu). Jonathan čini pet bliskih prijatelja iz Rijeke čiji su se putevi ukrstili 2011. godine. Postavu čine vokal Zoran Badurina, član nekadašnjih Saliona; bubnjar Branko Kovačić, višegodišnji član Leta 3, ritam-motor benda Mlat i bivši groover Saliona; Darko Petković na gitari i Nikica Jurjević na basu, članovi kultnih Pasa te Tomislav Radinović na gitari, koji je svojevremeno osvježio zvuk Mandrila.

Ime benda odražava ideju jedinstva ‒ Jonathan predstavlja metaforičku osobu s mješavinom osobina i hirova svakog člana benda. Ne želeći ograničiti svoju glazbu na jedan žanr, svojim pjesmama ukazuju na prošlost u alternativnom i punk rocku. Jonathan u odnosu na druge indie bendove današnjice posjeduje zvuk bogat sirovom i iskonskom energijom te sarkastičnim tekstovima izvedenim s iskrenošću i emocijama.

Filmski, glazbeni, književni i dramski program uz radionice

Album “Bliss” objavljen 2014. godine na Bandcamp stranici Jonathana do danas je preuzet više od 10.000 puta. Iza njih su dva rasprodana koncerta u Palachu, rasprodani Mali i Veliki pogon Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu. Jonathan je nastupao na InMusicu, Pula Film Festivalu, Ferragosto Jamu, Waves Festivalu u Bratislavi te u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza. U veljači ove godine objavili su novi album “To Love” koji će u cjelosti izvesti baš na Kastafskom kulturnom letu.

Koncert će se održati u subotu, 8. srpnja na lokaciji Crekvine u Kastvu, a početak je predviđen za 21 sat. Cijena ulaznice je 50 kuna, a moguće ih je kupiti u Dallas Music Shopu u Rijeci, Robnoj kući Korzo (caffe bar Nad urom), New Sound d.o.o. Matulji, KD Kostrena i Istra Sport d.o.o. u Puli te putem portala www.mojekarte.hr.

Na ovogodišnjem 26. Kastafskom kulturnom letu za sada su nastupili klapa Kastav, a danas je na programu kantautorica Sara Renar. U nadolazećim tjednima, sve do kraja kolovoza, još nas očekuju The Frajle, Natali Dizdar & Jazz Trio, Ansambl Saše Avsenika, Atomic Jazzistra feat. Ervin Baučić, Zvonko Turak, Merima Ključo i Miroslav Tadić i Bow vs. Plectrum.

Ostatak dramskog, dječjeg, filmskog i književnog programa te radionica možete pronaći na službenoj stranici festivala.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Komentari