Glazba

Žen, Seine i Gio u Tvornici Kulture!

Foto: Tvornica Kulture
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Sjajni Žen i Seine praćeni zagrebačkom producenticom Giom nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 7. listopada, s početkom u 21 sat. Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album “I onda je sve počelo” iz 2013. etiketiran je kao kraut-post-math-dreamy-synth-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja. Nedavno su za “Balkan uner the radar: The Black Wave” objavili single Iskrenost je posebna. Već smo ih imali prilike čuti u Tvornici kulture i upravo je zato, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren još jedan, a opet malo drugačiji, koncert. Žen će, uz materijal s albuma prvijenca, svirati i nove stvari koje pripremaju za nadolazeći drugi album, a uz koncertni set odsvirati će i 20-minutnu kompoziciju Međučin, koju su napravile inspirirane dadaističkim nijemim filmom “Entr’acte” iz 1924.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca. Vodeći se unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu 2009. pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje back vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ”Valcer za kraj” završava i na prvoj kompilaciji ”Bistoa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo izdanje, “EP”, a do kraja godine će i treće. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.

Svestrana umjetnica Andrea Giordani, glumica, glazbenica i glazbena producentica, rezidentica je partija Krüzer. Njezina svirka uključuje electro, progressive, tech house,ponekad i idm, a pošto je fan masnih synth zvukova iz 70ih i 80ih ponekad se voli poigrati s dobrim remixom. Kombinira različite medije kreativnog izražavanja, pa kao protagonistica mnogih lutkarskih predstava, i svoj glazbeni set uvijek začini ulomkom iz neke poznate bajke ili priče.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/122141322″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ulaznice u pretprodaji iznose 20kn, dok će na dan koncerta trebati odvojiti 30kn. Potražite ih na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1 i Dirty Old Shop, Tratinska 18.

 

Be social

Komentari