Glazba

Glazbom protiv zime: Predstavljamo 10 najboljih pop pjesama

http://www.facebook.com/Carlyraejepsen/
Vrijeme čitanja: 2 minute
http://www.facebook.com/Carlyraejepsen/
http://www.facebook.com/Carlyraejepsen/

U današnje vrijeme vjerojatnost da nikad niste slušali neku pop pjesmu je jednaka mogućnosti da živite u Zagrebu i nikad niste stali u bljuzgu. Skoro pa nemoguće. Pop glazba je poput neke bolesti, niste svjesni da ste bolesni dok se prvi simptomi ne pojave – nesvjesno pjevušenje pod tušem ili autu, a onda je već prekasno i ne možete nikako izbaciti tu pjesmu iz glave. Upravo zbog toga smo napravili malu listu sa najboljim pop pjesmama svih vremena, kako bi se podsjetili što smo sve to pjevušili proteklih godina. Naravno, suzili smo izbor na one najzabavnije kako bi vam podigli raspoloženje tijekom ovih tmurnih dana.

Sara Bareilles – ”Love Song”
Ako ne znate američku glazbenicu Saru Bareilles, krajnje je vrijeme da je upoznate i napokon se riješite epidemije zvane ”Call me maybe”.

Scouting for Girls – ”Famous”
Engleska pop grupa koja nas s humorom i dobrim ritmom uveseljava već 7 godina. Iako je njihova pjesma ”She’s so Lovely” puno poznatija, ”Famous” nam je zbog dobrog ritma i male doze sarkazma puno draža.

Lykee Li – ”I Follow Rivers”

Ova Šveđanka neobičnog glasa nas je očarala prošle godine, a  njena pjesma ”I Follow Rivers” je definitivno jedna od boljih pop pjesama 2012. godine.

ABBA – ”The Winner Takes It All”
Puno prije Lykee Li jedna druga švedska senzacija je osvojila svijet. Legendarna ABBA s pjesmom ”The Winner Takes It All” nas i nakon 33 godine natjera na glasno pjevanje i plesanje po dnevnom boravku.

Tina Turner – ”What’s Love Got to Do With It”
Ujedno i pjesma njenog biografskog filma, ”What’s Love Got to Do With It” je i nakon 29 godina jedna od boljih pjesama u moru pop glazbe.

Maroon 5 feat. Christina Aguilera – ”Moves Like Jagger”
Tekst koji lako pamtimo i plesni ritam koji probudi našeg unutarnjeg Jaggera je doveo i Maroon 5 na ovu listu.

Outcast – ”Hey Ya!”
Osim što je ”Hey Ya!” proslavila ovaj duo, rečenica ”Shake it like a polaroid picture” je obnovila i staru slavu tvrtke Polaroid.

Lady Gaga – ”Bad Romance”
Trenutačno najčudnija glazbenica kojoj je glavni cilj šokirat publiku, probila se pjesmom ”Bad Romance” do svjetske slave i pokrenula novu eru čudaka koji napadaju glazbenu scenu.

Adele – ”Rolling in the Deep”
Nema veze što smo je čuli 1000 puta, ”Rolling in the Deep” je pjesma koja je dominirala na svim ljestvicama i nemoguće je ne spomenuti na ovoj listi.

Michael Jackson – ”Billie Jean”
Pop lista bez kralja popa je nemoguća, pa tako ni ova. Michael Jackson je i posmrtno pop zvijezda koju uvijek rado čujemo na radiju.

Be social

Komentari