Istaknuto
20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Glazba

Nova glazba: Harlekin, Nina Romić, Hammock, Dubioza kolektiv i drugi

27.09.2017. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 3 minute

I ovog tjedna za vas smo prebrali šačicu noviteta iz svijeta domaće, regionalne i svjetske glazbe. Pomalo sušno razdoblje obilježilo je ovotjednu novu glazbu, za razliku od kiša i poplava koje vladaju na svakom uglu. Čak su i ulice Dubrovnika zaplivale na dan, a jesen tek što je pokucala na vrata.

Koncertna sezona puca po šavovima pa osim kiša jesenjih predviđa se i bankrot uzrokovan kupnjom brojnih ulaznica. Nadamo se da prazni džepovi neće ipak biti kao u pjesmi Prljavog Kazališta. Glavna koncertna zbivanja većinom će se jesenas odvijati na relaciji Tvornica – Dom Sportova, na čelu s Močvarom i Vintage Industrial Barom. Dok odbrojavate noći koje nećete provesti kod kuće, mi za vas odbrojavamo ovotjedne glazbene novitete pa krenimo.

Domaća i regionalna glazba

Harlekin – Carina

Rock bend Harlekin dolazi iz Inđije, a singlom Carina najavili su izlazak albuma prvijenca “Tornik” pod etiketom Take It Or Leave It Records. Na izdanju se pored spomenutog singla nalazi još sedam pjesama snimljenih u beogradskom studiju Citadela Sound Production, a produkciju potpisuje Luka Tower Matković (Space Eater).

Pips, Chips & Videoclips – K1 (live in ITD)

Kultni Pips, Chips & Videoclips ovaj tjedan glazbenih noviteta uljepšali su live verzijom pjesme K1. Singl je zamišljen kao jedan od budućih stupova njihovih koncerata. Live verzija u Teatru ITD snimljena je spletom slučajnosti, što je odlično jer se slučajnosti rijetko spletu na dobar način. Spot za K1 (live in ITD) u režiji je Saše Podgorelca, a glazbenu produkciju potpisuje Ivan Božanić.

Nina Romić – Svjetla

Nina Romić, renomirana zagrebačka kantautorica, objavila je ovih dana singl Svjetla i njime najavila svoj povratak na glazbenu scenu. Ovim singlom Romić ujedno najavljuje skori izlazak svojeg četvrtog albuma, čije se snimanje odvija pod budnim producentskim okom i uhom Marijana Jelenića.

Dubioza kolektiv & Dino Dvornik – Treba mi zraka

Nakon Himne generacije koja je svojim dosegom opravdala riječ „himna“ u nazivu, Dubioza kolektiv predstavlja pjesmu Treba mi zraka koja je nastala u suradnji s legendom – Dinom Dvornikom! Točnije, Dubioza Kolektiv dovršila je pjesmu s Harisom Čustovićem, producentom, DJ-em, kompozitorom, instrumentalistom i inženjerom zvuka koji je s Dinom Dvornikom započeo raditi na toj pjesmi, no nikad je nisu uspjeli dovršiti. Bend je pjesmu producirao zajedno s Harisom i iako donosi drugačiji zvuk od njihove uobičajene produkcije, ipak je ostala u Dubioza kolektiv stilu. Podsjećamo, Dubioza priprema veliki koncert u Domu sportova 17. studenog.

Strana glazba

Hammock – Dust Swirling into Your Shape

Američki dvočlani ambijentalni post rock bend Hammock objavili su novi singl Dust Swirling into Your Shape. Singl se nalazi na osmom studijskom albumu “Mysterium” koji je posvećen gubitku u obitelji člana benda.

Lyves – Holding Back

Iza imena Lyves nalazi se glazbenica i producentica iz Londona pod imenom Francesca Bergami. Singl Holding Back nalazi se na hvaljenom EP izdanju “Like Water”. Toplo preporučujemo dodatnu pažnju oko ovog glazbenog imena, preostali singlovi također vas neće razočarati ako vas je Holding Back osvojio.

Hurts – Hold on to Me

Engleski synth pop duo Hurts objavili su prvi singl s novog albuma “Desire” čiji se izlazak očekuje 29. rujna. Singl Hold on to Me nema neku posebnu moć zadržati fokus slušatelja predugo i nažalost ne izaziva euforiju poput pjesme s kojom su se probili – Wonderful Life, ali nadamo se da će se na albumu pronaći pokoji skriveni adut i zavladati top ljestvicama.

Wolf Alice – Heavenward

Četveročlani alt rock bend iz Engleske pod imenom Wolf Alice četvrtim singlom Heavenward podsjeća kako je izlazak drugog studijskog albuma “Visions Of A Life” zakazan za 29. rujna.

Anne-Marie – Heavy

Britanska glazbenica Anne-Marie mnogima je možda poznata po djelovanju u glazbenom kolektivu Rudimental, a neki od vas su ju imali prilike i vidjeti uživo pod kišom INmusic festivala prije dvije godine. Ovog tjedna na našoj listi se našla novim singlom Heavy.

The Hunna – Summer

Odbrojavanje ovotjednih noviteta završavamo nostalgičnom skladbom popističnih rock nota. Engleski četveročlani rock bend The Hunna predstavio je catchy novi singl Summer kojim ćemo se poslužiti kao ovotjednom odjavnom špicom.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Komentari