Glazba

Ziherov DJ set: Yesh (Chew The Fat! CRO)

Foto: Goran Perešin | facebook.com/ctf.croatia
Vrijeme čitanja: 4 minute

Nakon što su prošle godine u KSET-u proslavili 5. godišnjicu održavanja popularnih Chew The Fat! kupskih večeri te 10. godišnjicu svima znanog Jabbaton programa koji je svojim zabavama često punio klub u Unskoj, došlo je vrijeme da CTF! proslavi i šesti rođendan – ovaj put u Sirupu, već ove subote 5. prosinca. Povodom ove proslave ročkasa, zamolili smo Marka Ješovnika Yesha aka RRRamon!-a da kaže nešto o ovim ludim tuluma i složi set od nekoliko stvari za zagrijavanje. Inače, Yeshovoj glazbenoj selekciji vjerujemo jer je iza njega već uvjerljiv DJ životopis, a radi se o pokretanju ranije spomenutog Jabbatona te istoimene izdavačke kuće koja se bavi promoviranjem bass scene, kao i rad na radiju Yammat.fm te nastupi na raznoraznim renomiranim festivalima, od EXIT-a preko Outlooka i Hideouta do Springfestivala u Grazu. Ako se još uvijek pitate se što preciznije krije iza imena Chew The Fat! Croatia te koja je misao vodilja ovih klupskih večeri, Yesh nam je malo pojasnio stvari:

Koncept je bass mjuza u širem smislu, od rapa, trapa i grimea do glitcha, uk bassa, garagea, dubstepa i nekako najviše drum’n’bassa u zadnje dvije tri godine. Budući smo već par godina promotivno vezani i uz Outlook festival praktički i pokrivamo glazbeni spektar žanrova koje predstavlja i Outlook iz godine u godinu.

Iza Chew the Fat! Cro stoje moji kolege David Tešić aka DJ DMT, Anton Dražić aka MC Tone Tuoro, Ivor Vrbos aka VJ -polygon i ja. Večer sam pokrenuo sam kao hrvatsku ediciju tada jedne od najdugovječnijih londonskih klupskih večeri. Prvi mi se priključio DMT u drugoj sezoni, a onda Tone i Ivor narednih sezona.

Foto: facebook.com/ctf.croatia/
Foto: facebook.com/ctf.croatia/

Za svaki tulum postoje esencijalni sastojci kako bi on bio uspješan, a hrvatska Chew The Fat! ekipa odavno je razradila omjere i napravila odličan party mix koji je obilježio sezone i sezone (točnije, njih spomenutih šest!) na našoj, ali i regionalnoj klupskoj sceni.

Oduvijek smo se trudili izbjeći monotoniju na našim tulumima i iz tog razloga se nikad nismo odlučili uokviriti u samo jedan žanr ili mikro žanr i rekao bih da je to jedan od važnijih čimbenika dugovječnosti i zanimljivosti.

Osim toga, jako nam je bitno da uvijek imamo zanimljive i kvalitetne goste te primarno one koji mogu „isporučiti“ vibe po kojem smo poznati, a to je nešto što je možda i najteže procijeniti unaprijed. Moraš odraditi hrpu dobrih tuluma da bi dosegnuo nekakav konkretan following, ali dovoljno je da napraviš jedan ili dva lošija i da si opet na početku. Potrebno je puno iskustva i alkemije da bi zakačio kontinuitet. Zasada nam ide dosta dobro tako da smo vjerojatno neke stvari pokopčali, nadam se da će se tako i nastaviti.

Svi mi volimo tulumariti, nekad i pretjeramo (ako ste vidjeli galeriju s našeg rođendanskog tuluma, vjerojatno vam je jasno), no postoje neki partyji koji se pamte bez obzira na mamurluk, a Yesh se za Ziher prisjetio najboljih u organizaciji upravo ove ekipe.

Definitivno su to veliki tulumi u sezoni 2013/2014 kad smo punili oba pogona Tvornice, nerijetko s potpuno domaćim lineupima što nam je posebno drago, ali istaknuo bi i neka od nama jako dragih gostovanja koja smo odradili unazad 3 godine, a to su velikani drum’n’bass scene Friction, Goldie, TC, DC Breaks i danas megazvijezde Sigma.

Foto: facebook.com/ctf.croatia
Foto: Goran Perešin | facebook.com/ctf.croatia

Rođendanske proslave ne mogu biti uspješne bez gostiju, a kao pravi domaćini, CTF! CRO su u Sirup pozvali goste, i to nekoliko njih s ciljem da svojoj publici još više uljepšaju provod.

U gostima su nam ponovno Drumroll, drum’n’bass duo koji čine naš najbolji bubnjar Janko Novoselić i Bogumil Kulaga, jednako takav genijalac ali za syntheve i ritam mašine. Prije 7-8 godina oni su uz DJ Venoma činili bend Dženeration 81 koji je svoj, usudio bih se reći kultni status na drum’n’bass sceni zaslužio i jednom od najboljih live dnb svirki koje smo doživjeli na Dirty Old Festivalu 2008. godine.

Početkom ove godine javio sam se Janku i Kulagi i motivirao ih da ponovno, specijalno za naš zadnji JabbaTon, a ujedno i 10. godišnjicu odrade live svirku i tako se rodio Drumroll kao jedan u nizu njihovih brojnih projekata. Ne mogu reći da su jako aktivni u tom sastavu, ali mogu reći da apsolutno svaki put razvale jer radi se o iznimnim muzičarima. Za one koje zanima kako je to izgledalo 2008., mogu pogledati  i video s te lude svirke na DOF-u.

Osim njih publici ćemo predstaviti mladog i jako talentiranog dnb DJ-a LucyLyua na kojeg svakako obratite pozornost od sada na dalje, a i naš dečko Tone Tuoro predstavit će svoju hip hop stranu rokanjem zadnjeg EP-a 90’s Kid.

I Drumroll i Tone Tuoro jedinstveni su aktovi, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji po onome što rade i po svojoj iznimnoj kvaliteti tako da smo ponosni da ih imamo kao glavne aktere našeg ročkasa.

U svakom slučaju, nakon što smo vam i mi i Yesh dali pregršt razloga da u subotu posjetite Sirup, najbolje je da se za ludi vikend pripremite uz šest traka koje nam je Yesh priredio za šest godina postojanja CTF! na našim prostorima.

Be social

Komentari