Film

Zmije u podmornici, čovjek-komarac i Titanic II: Sve je dopušteno u SyFy filmovima!

facebook.com/SyFyMovies
Vrijeme čitanja: 3 minute
facebook.com/SyFyMovies
facebook.com/SyFyMovies

SyFy je američka kabelska mreža koja se, kako joj i ime govori, specijalizirala za proizvodnju i emitiranje ZF i fantasy sadržaja. Zvuči kao raj za geekove koji obožavaju science fiction serije i filmove, međutim stvarnost je puno drugačija pa tako možemo reći da je SyFy kabelskoj televiziji ono što je NBC broadcast mrežama (ne uključujući the CW), a to je najčešće meta ruganja. S jednom razlikom: NBC zapravo radi kvalitetne serije koje, nažalost, nitko ne gleda. S druge strane, SyFy proizvodi tzv. originalne B-filmove Ž-kvalitete i predstavlja mjesto gdje karijere i kreativnost odlaze umrijeti. Primjerice film Snakes on a Submarine, koji je nastao kao SyFy-ev odgovor na Snakes on a Plane, ili Sharks in Venice u kojem se radi, sasvim logično, o morskim psima u Veneciji.  Tako sam danas odlučio odati počast toj zapostavljenoj umjetnosti koju SyFy samostalno održava na životu, a zaboravljenim glumcima daje šansu da zarade koju kunu. Blok ovakvih filmova na SyFy-u reklamiraju pod nazivom “Najopasnija večer na televiziji” stoga pogledajmo kakvi to filmovi gledatelje tjeraju na suze… od smijeha.

Za početak, moj osobni favorit (iako nije snimljen za mrežu, SyFy je  naravno bio adužen za svjetsku premijeru)… Dovoljno je da pogledate scenu iz filma Attack of the Sabretooth i znat ćete o kakvoj se kvaliteti filmova radi.

Hibridi životinja, dinosaura, ljudi, buba, biljaka… Sve je dopušteno!

Sharktopus, jer bi jednostavno trebao postojati!

joblo.com
joblo.com

Ni u prašumu čovjek ne može otići bez da se pojavi Piranhaconda. Bezobrazluk (i da, upravo ovako izgledaju “specijalni” efekti u SyFy filmovima)!

facebook.com/piranhaconda
facebook.com/piranhaconda

Dinocroc & Dinoshark su dva različita filma, za vašu informaciju.

facebook.com/SyFyMovies
facebook.com/SyFyMovies

I najbolji hibrid je… Mansquito! Čovjek-komarac napada samo slatkokrvne!

facebook.com/SyFyMovies
facebook.com/SyFyMovies

Kada je nešto veliko, onda je to… MEGA!!!

Mega Piranha, Mega Snake, Mega Shark samo su od neke MegaŽivotinja u SyFy Univerzumu.

facebook.com/SyFyMovies
facebook.com/SyFyMovies

A u tom Univerzumu kada postoje dvije velike životinje, one se naravno moraju sukobiti. I tako su nastali sljedeći klasici:

Mega Python vs. Gatoroid, Dinocroc vs. Supergator, Boa vs. Python, Mega Shark Versus Giant Octopus,

Mega Shark Versus Crocosaurus

syfyuniversal.asia
syfyuniversal.asia

SPECIAL MENTION:

Spektakularna gluma, efekti, scenarij- to su samo neke od stvari koje Aztec Rex, film o tiranosauru koji napada konkvistadore i domaće Azteke u 16.stoljeću, dakako nema.

Ime posljednjeg filma na listi ne treba previše objašnjavati jer je sve suvišno kad pročitate: TITANIC II (koji je doduše proročanski najavio izgradnju Titanica 2.0)

newstop24.com
newstop24.com
Be social

Komentari