Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

Besplatni stream novog albuma Juliana Casablancasa

22.09.2014. Damjan Vukašin
julian casablancas

Foto: facebook.com/juliancasablancas

Frontmen kultnih Strokesa, Julian Casablancas i njegov novi bend The Voidz najavili su novi album “Tyranny”. Julianove alijenacije od Strokesa započele su njegovim solo albumom 2009. “Phrases for the young”, snimljenog pod utjecajem knjige Oscara Wilda. Nastavile su se na snimanju četvrtog albuma Strokesa, “Angles“, na kojem nije bio ni prisutan, a svoje je pjevačke dionice bendu slao e-mailom.

Zategnuta situacija olabavila se prilikom prošlogodišnjeg albuma Strokesa “Comedown Machine i uspostavljen je „mir“ između Juliana i benda, odnosno balans između njegove solo karijere i one sa Strokesima.

Paralelni projekt sa Voidzima započeo je 2013. i od tada su radili na albumu “Tyranny”, koji je dostupan na streamu već danas, iako službeno izlazi 23. rujna. Kažu da je tiranija stvar prošlosti, no Julian to tako ne vidi i shvaća koliko se samo omot vlasti promijenio od srednjeg vijeka i kako su korporacije naši većinski vlasnici danas.

“Now, the good of business is put above anything else, as corporations have become the new ruling body. Most decisions seem to be made like ones of a medieval king: whatever makes profit while ignoring and repressing the truth about whatever suffering it may cause (like pop music, for that matter).” – Julian Casablancas

Albumu možete poslušati na streamu ovdje, putem online izdanja časopisa Rolling Stone, a niže možete poslušati i jednu od pjesama s albuma, Where no eagles fly.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari