Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Brojimo sitno do jubilarnog The Garden Festivala

26.06.2015. Ziher.hrFoto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Uskoro počinje 10. The Garden Festival! Još samo nekoliko dana do zadnjeg The Garden Festivala u Tisnom, jednog od najboljih festivala elektronske glazbe i predvodnika na hrvatskoj obali. Od 1. do 8. srpnja 2015.-  jubilarno deseto, ujedno i posljednje izdanje The Garden Festivala, održat će se u Tisnom gdje će još jednom na odličnoj lokaciji uz sjajan lineup i intimniju atmosferu ujediniti glazbene istomišljenike iz cijelog svijeta u tjedan dana sunčanog odmora s glazbenom pozadinom.

The Garden Festival je u svojih deset godina postojanja zaradio kultni status, te slovi za događaj koji je sada već davne 2006. pokrenuo i inspirirao procvat festivalske scene u Hrvatskoj. Postao je sinonim za mjesto na kojem se spajaju odmor i festival te je stavio našu zemlju na festivalsku Zadnje izdanje The Garden Festivala na lokaciji The Garden Tisno odlazi s velikim praskom i to najbolje opisuje odličan popis gotovo 200 izvođača. Među njima su imena kao što su DJ Harvey, Bonobo, Seth Troxler, Joy Orbison, Ben UFO, Midland, Craig Richards, Greg Wilson, Crazy P live i Psychemagik, Eats Everything ili pak Nightmares on Wax. Poznat je potpuni raspored The Garden Festivala po danima.

Foto: press / Tim Ertl

Foto: press / Tim Ertl

The Garden Festival ima glavnu pozornicu koja je središnje mjesto za ples i smještena je samo nekoliko trenutaka od mora. Tu je i Beach stage smješten na plaži s pogledom na Kornate i zvjezdano nebo, na kojoj je glazba prisutna od podneva do 2 sata ujutro, ali i treća pozornica skrivena među maslinama. The Garden Festival predstavlja još jedan prostor za ples na lokaciji The Garden Tisno. Na terasi restorana, na samom ulazu na festival, postavit će se The Terrazza, a vikendom Sunrise Sessions omogućuju da dočekate dan uz odličnu glazbenu pozadinu s Beach stagea. Dva puta dnevno brod Argonauthy i Barba Ive isplovljavaju na more ugošćujući svjetske DJ-eve na sjajnim zabavama, a klub Barbarella’s na otvorenom, smješten u Pirovcu, drugi je dom The Garden Festivala na kojem se održavaju zabave pod zvijezdama, sve do zore. Tu je i  The Garden Zadar bar, s pogledom na more i zadarske bedeme, nedavno je otpočeo svoju 12. sezonu, a za vrijeme trajanja The Garden Festivala i u baru program kreće od 20 sati.

Kako bi se zadržao intimniji ugođaj festivala, što je oduvijek bilo njegovo obilježje, u prodaji je još samo ograničen broj festivalskih i dnevnih ulaznica za regiju. Omogućene su snižene cijene ulaznica za regiju tj. za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Tjedna festivalska ulaznica iznosi 700 kuna, a grupna ulaznica – 6 za cijenu 5 iznosi 3500 kuna. Dnevne cijene su 90, 120, odnosno 200 kuna, ovisno o danu. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entrio.hr. Svi kupci Ex-Yu ulaznica moraju na ulazu predočiti važeći Ulaznice za klub Barbarella’s i zabave na brodovima se kupuju posebno. Zbog velikog interesa ostao je još ograničen broj grupnih ulaznica za Barbarella’s, a određeni broj dnevnih ulaznica će se moći kupiti na ulazu.

Zbog velikog interesa i prvotno rasprodanih propusnica za brodove, dodan je veći brod, a preostao je samo ograničen Iako je 2015. njegova posljednja godina, nasljedstvo The Garden Festivala će nastaviti živjeti s nastavkom razvoja lokacije The Garden Tisno koja će u narednim godinama okupljati već postojeće, ali i nove festivale i događaje. Potpuno novi festival Love international, iza kojeg stoji tim organizatora britanskog festivala Love Saves The Day, održat će se na lokaciji The Garden Tisno 2016. godine.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari