Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Danas je Međunarodni dan jazza!

30.04.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/intljazzday

Foto: facebook.com/intljazzday

Kod nas jazz nije pretjerano popularan glazbeni žanr, ali u svijetu on ima široku publiku velikih obožavatelja. Jazz je vrlo vjerojatno jedan od najširih glazbenih žanrova koji uključuje pedesetak podžanrova i fuzije raznih žanrova. Jazz je podloga za r’n’b, reggae čak i rock.

Ovo je drugi u povijesti Međunarodni dan jazza i događa se u 196 zemljama svijeta, a Istanbul je izabran kao grad domaćin ovogodišnje proslave. Danas će se na ulicama Istanbula održati mnoštvo jazz koncerata sa sudionicima iz 15 zemalja. Projekt je pokrenut od strane UNESCOa zbog očuvanja tradicije jazza. Večeras će u Istanbulu nastupati uz mnoge druge mlada britanska jazz pjevačica Joss Stone, kao jedno ime poznatije široj javnosti. Ako ste fan jazza koncert ćete moći pratiti uživo na internet stranici http://live.jazzday.com/. Muzički direktor festivala je ove kao i prošle godine američki jazz glazbenik John Beasley koji je surađivao s Milesom Davisom i Chakom Khan te je radio na Pixarovom kino hitu Wall-E. Jedno od najvećih imena koncerta u Istanbulu je Herbie Hancock, američki jazz glazbenik koji je osvojio četrnaest Grammyja, a 1984. je osvojio i Oscara.

(Visited 264 times, 1 visits today)

Komentari