Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Danas je Međunarodni dan jazza!

30.04.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/intljazzday

Foto: facebook.com/intljazzday

Kod nas jazz nije pretjerano popularan glazbeni žanr, ali u svijetu on ima široku publiku velikih obožavatelja. Jazz je vrlo vjerojatno jedan od najširih glazbenih žanrova koji uključuje pedesetak podžanrova i fuzije raznih žanrova. Jazz je podloga za r’n’b, reggae čak i rock.

Ovo je drugi u povijesti Međunarodni dan jazza i događa se u 196 zemljama svijeta, a Istanbul je izabran kao grad domaćin ovogodišnje proslave. Danas će se na ulicama Istanbula održati mnoštvo jazz koncerata sa sudionicima iz 15 zemalja. Projekt je pokrenut od strane UNESCOa zbog očuvanja tradicije jazza. Večeras će u Istanbulu nastupati uz mnoge druge mlada britanska jazz pjevačica Joss Stone, kao jedno ime poznatije široj javnosti. Ako ste fan jazza koncert ćete moći pratiti uživo na internet stranici http://live.jazzday.com/. Muzički direktor festivala je ove kao i prošle godine američki jazz glazbenik John Beasley koji je surađivao s Milesom Davisom i Chakom Khan te je radio na Pixarovom kino hitu Wall-E. Jedno od najvećih imena koncerta u Istanbulu je Herbie Hancock, američki jazz glazbenik koji je osvojio četrnaest Grammyja, a 1984. je osvojio i Oscara.

(Visited 255 times, 1 visits today)

Komentari