Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Detour akustično u Saxu

19.02.2015. Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Nakon niza uspješnih singlova na domaćim radio postajama, za kojim je uslijedio album “A što ak’ ja…” i koncert u velikom pogonu Tvornice kulture, Detour će 21. ožujka nastupiti akustično u Sax-u. Za tu priliku najavili su dobar omjer pjesama s novog albuma i onih s prethodna dva, u akustičnim izdanjima.

Electro-acoustic pop skupina Detour predvođena je Nenadom Borgudanom, a uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec, skupinu čine još i Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj). Kroz osam godina na sceni i deset uspješnih singlova, Detour su podjednako voljeli i kritičari i publika, a u posljednje dvije godine počeli su i svoj proboj na mainstream scenu te se čak 5 pjesama s novog albuma već vrtilo na domaćim radijskim postajama, a neke od njih našle su se i u samom vrhu radijskih top lista poput singla Daleko. 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 45 kuna, dok će na dan koncerta biti 60 kuna. Kao predizvođač nastupit će hvaljena mlada autorica Luce.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari