Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

DokuKino otvara sezonu na novoj lokaciji

02.10.2014. Ziher.hr
FOTO: facebook.com/dokukino/narko kultura

FOTO: facebook.com/dokukino/narko kultura

U novu sezonu DokuKino ulazi ovu subotu, 4.listopada i to na prostorima Kulturno informativnog centra. Svi ljubitelji dokumentaraca odsad će program pratiti na novoj lokaciji u daleko udobnijim foteljama i ljepšem preuređenom prostoru za bolje filmsko iskustvo.

Za otvorenje gledatelje očekuju dvije dokumentarne poslastice. Riječ je o filmovima Narko kultura i O Susan Sontag.

Shaul Schwartz, inače nagrađivani ratni fotoreporter, autor je filma Narko kultura, dokumentarca o meksičkim narko kartelima opjevanim u pjesamam novog popularnog folk žanra – narcocorido. Kako je svoju inačicu američki san pronašao u spoju tradicionalne meksičke glazbe i glorifikaciji oružja te narko kulture koji ostavlja dojam svojevrsnog kulta kriminalaca – zaintrigiralo je publiku Berlinskog i Sundance filmskog festivala, a svakako bi moglo i zagrebačku publiku od 19h u subotu.

U 21h svjetla će se ugasiti za film Nancy D.Kates koji će gledatelje prebaciti u sasvim drugi svijet, u intimu jedne od najvećih misliteljica 20.stoljeća. Dokumentarni film o poznatoj aktivistkinji DokuKino donosi u suradnji s međunarodnim festivalom fotografije – Organom vida.

Na redovnom programu DokuKina jednako tako neće nedostajati privlačnih filmskih naslova. Već od nedjelje u redovni će program ući Projekt: rakfilm o jednom od najznačajnijih konceptualnih umjetnika, pioniru body arta i dugogodišnjem suradniku Marine Abramović kojem je život protekao u performansu od borbe s bolešću napravio onaj najvažniji.

Na repertoaru nas očekuje i dokumentarac Silvane Menđušić Naslovnica posvećen preminuloj mladoj glumici Dolores Lambaši čija je tragična smrt zadobila više pažnje javnosti od rekordne nezaposlenosti od 20 posto i hrvatskog ulaska u Europsku uniju, a kao osvježenje od teških tema tu je i latvijski dokumentarac Dokumentarist o Inti koja živi na rubu slikovite močvare u Latviji, spremna baciti kletvu na svakog uljeza pa i samog redatelja.

Dokumentarni užitak samo čeka na svojoj novoj adresi Preradovićeve 5.

 

Komentari