Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Beogradski Dža ili Bu u KSET-u

14.02.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dža ili Bu je punk rock bend osnovan 1987. u Beogradu i ove subote, 18. veljače dolazi u KSET promovirati svoj sedmi studijski album “Sedma sila”. Kao podrška svirat će zagrebački No No Instigator i Rabat. Dža ili Bu odsvirali su preko 6oo koncerata diljem Europe, a mi smo ih mogli vidjeti na INmusic festivalu 2012. godine.

Bend je oduvijek bio politički aktivan, a kritika društva i situacije u regiji im je konstantna zadaća. Zbog političkog angažmana već gotovo tri desetljeća sviraju pjesme protiv rata i diktature. Tijekom 90-ih često su bili cenzurirani i privođeni na informativne razgovore.

Istim temama bave se i danas pa su prošle godine snimili i pjesmu Diktatore zbog koje su imali puno problema, kao i otkazanih festivala širom Srbije. Zbog iznimne političnosti tekstova i represije od strane vlasti, njihova se glazba nije mogla nesmetano slušati, pa su hitovi poput Živeo Staljin i svetska revolucija, Ustani i kreni, Zanimljiva geografija potajice slušani po studentskim sobama.

No No Instigator novo je ime na underground sceni kojeg čine bivši članovi nekih minulih zagrebačkih bendova. Uz klasičnu postavu (bas, gitara i bubanj) znaju eksperimentirati i s ritam mašinom. Njeguju lo-fi estetiku, minimalizam, ritmičnost i atmosferičnost. Zvuk im je mračan, utopljen u šume reverba i delaya. Reklo bi se da sviraju post-punk na tragu ranih Sonic Youth-a, Joy Division-a, The Cure-a, ali i ex yu dark scene s kraja 70-ih i početka 80-ih kao što su Paraf, Dobri Isak, La Strada…

Grupa Rabat u sadašnjoj postavi krenuli su s ozbiljnijim radom pred ljeto prošle godine, a članovi benda svoje su sviračko iskustvo godinama stjecali u bendovima kao što su Rizol, Bombarderi, Southern Alias Trio, Patareni, Komesari, Alkotest, Problem Child, Lobotomy… Slični svirački afiniteti članova definiraju i Rabatovu zvučnu sliku koja se može svrstati u ladicu old school punk rocka. Upravni odbor ove neprofitne udruge čine Marko Gregoraš (bubanj), Venko Burčul (bas), Robert Mahović (gitara) i Robert Šujević (vokal i gitara).

Ulaznice

Cijena ulaznice za ovaj koncert u pretprodaji biti će 25 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 35 kuna. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a.

(Visited 35 times, 3 visits today)

Komentari