Istaknuto
24.02.2018.

Mia Dimšić predvodi nominacije za jubilarni 25. Porin, no stvarni favoriti su Chui, Mayales i Jinxi koji su bore za album godine i nominirani su nekoliko drugih kategorija. Pozitivno su nas iznenadile nominacije za Jonathan, Irenu Žilić, Kozmodrum i Kries.

18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Vizart

Foto – Mike Brodie: Život uz sam rub željezničkih pruga

03.11.2014. Marija Savić
Foto: pinterest.com/smithstudiouk/mike-brodie

Foto: pinterest.com/smithstudiouk/mike-brodie

O magičnoj privlačnosti života na margini svjedoči nam serija fotografija Mikea Brodieja. Brodie je prešao više od 50 tisuća kilometara i posjetio 46 država SAD-a putujući teretnim vlakom. Tijekom tih putovanja napravio je fantastičnu seriju dokumentarnih fotografija.

Kada je navršio 18 godina napustio je svoju obitelj i pridružio se skupini avanturista, skitnica, modernih hipija i punkera koji su uglavnom i motiv njegovih fotografija zbog kojih zasluženo nosi epitet najmlađeg fotografskog wunderkinda.

Daleko od konvencionalnog načina života, Brodie je pune četiri godine živio u vlakovima i skvotovima praveći nevjerojatne fotografije uglavnom u formi portreta u kojima su glavni akteri njegovi suputnici, hvatajući kontroverzne trenutke poput pušenja marihuane, tetoviranja ili hvatanja vlaka. Njegov zaštitni znak je kamera Polaroid SX-70  zbog koje je i dobio nadimak „Polaroid Kidd“.

Zbog svog načina života svakako nije pronalazio motive u svakidašnjem već u nesvakidašnjem, kakav je i bio njegov život, a to je upravo ono što ove fotografije čini posebnima. Njegove fotografije privući će mnoge da započnu avanturu daleko od konvencionalnog poimanja života, daleko od stega i kalupa koje nam danas nameće društvo. Pripremite se za avanturu modernog Toma Sawyera koji je uspio ispuniti svoj dječački san!

(Visited 170 times, 1 visits today)

Komentari