Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Foto – Mike Brodie: Život uz sam rub željezničkih pruga

03.11.2014. Marija Savić
Foto: pinterest.com/smithstudiouk/mike-brodie

Foto: pinterest.com/smithstudiouk/mike-brodie

O magičnoj privlačnosti života na margini svjedoči nam serija fotografija Mikea Brodieja. Brodie je prešao više od 50 tisuća kilometara i posjetio 46 država SAD-a putujući teretnim vlakom. Tijekom tih putovanja napravio je fantastičnu seriju dokumentarnih fotografija.

Kada je navršio 18 godina napustio je svoju obitelj i pridružio se skupini avanturista, skitnica, modernih hipija i punkera koji su uglavnom i motiv njegovih fotografija zbog kojih zasluženo nosi epitet najmlađeg fotografskog wunderkinda.

Daleko od konvencionalnog načina života, Brodie je pune četiri godine živio u vlakovima i skvotovima praveći nevjerojatne fotografije uglavnom u formi portreta u kojima su glavni akteri njegovi suputnici, hvatajući kontroverzne trenutke poput pušenja marihuane, tetoviranja ili hvatanja vlaka. Njegov zaštitni znak je kamera Polaroid SX-70  zbog koje je i dobio nadimak „Polaroid Kidd“.

Zbog svog načina života svakako nije pronalazio motive u svakidašnjem već u nesvakidašnjem, kakav je i bio njegov život, a to je upravo ono što ove fotografije čini posebnima. Njegove fotografije privući će mnoge da započnu avanturu daleko od konvencionalnog poimanja života, daleko od stega i kalupa koje nam danas nameće društvo. Pripremite se za avanturu modernog Toma Sawyera koji je uspio ispuniti svoj dječački san!

Komentari