Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Intervju

Stereo Banana: “Od nastupa u KSET-u očekujemo naš najbolji nastup do sada”

03.12.2015. Marta LučićFoto: Facebook.com/ Stereo Banana
Vrijeme čitanja: 3 minute

Iako u novinarstvu nije poželjno citirati, a ni vjerovati nepoznatim izvorima, ako to čine sami izvođači u svom opisu na službenoj Facebook stranici, vrijedi vjerovati mudrim, pomno odabranim riječima nekog fana ovog Niškog dvojca. Nepoznati autor Stereo Bananu opisuje kao vješte igrače riječima i notama, ujedno i najgore, “ali zato su i najbolji, oni su propalice i budale isto toliko koliko su i geniji…oni su brži od metka, ali su i sporiji od kornjače. Oni sve vide, ali ne koriste oči. Oni su oči.” Također, po prvi put nam Naopak za mikrofonom i Nemus za glazbenom mašinerijom, stižu u Zagreb i to u sklopu KSET-ovog novog elektronskog programa Bipiem! Nakon što smo dečke DJ-eve Bipiema upoznali prošli put, pred premijerni nastup još 17. listopada, ovaj put svoj program otvaraju nastupom Stereo Banane. Najavljuju duplo veću snagu, rasplesana tjelesa te rušenje barijera uz povezivanje sa susjedima iz Srbije preko bespuća sočnih d’n’b, dubstep i dub frekvencija.

Zanimljivi dvojac Stereo Banana iza sebe ima uspješni debi album “Šijemo sambu”, a nedavno su izdali i novi album “Munje Nebjeske”, s kojega su predstavili šaljivu ljubavnu pjesmu Melem. Iza njih su mnogi nastupi na koncertima i festivalima Countryside Jam u Vršcu, Love Fest, Ninsomnia – gdje su nastupali nakon Dubioze Kolektiv, a ovo im je prvi posjet u naše krajeve. Zajedno s dečkima iz Bipiema nastupaju u KSET -u sljedeći vikend, točnije 12. prosinca.

U pokušajima pronalaska vaših koncerata u Hrvatskoj nisam uspjela pronaći ništa, osim nekih otkazanih nastupa u Osijeku i našem glavnom gradu. Je li ovo vaš prvi posjet Zagrebu?

Prvi put je. Trebalo je ranije ove godine da dođemo ali je bilo slabo interesovanje za nastup jer je isti bio zakazan za Prvi Maj. Nadamo se da ćemo ovog puta imati više uspeha.

Kako je došlo do suradnje s KSET-om i dečkima iz Bipiema?

Mi stvarno ne znamo kako se to desilo, menadžer je to rešio. Radujemo se što ćemo upoznati ekipu.

Foto: Facebook.com/ Bipiem

Foto: Facebook.com/ Bipiem

Kakva je situiacija s hip hopom u Nišu? Ima li dovoljno zainteresirane i zagrijane publike? Kakav je zapravo vaš stav o regionalnoj hip-hop sceni?

Ima dobrih hip hop izvođača u apsolutno svakom kraju ovog regiona ali pravo pitanje da li zapravo postoji hip-hop scena. U Nišu uvek ima kvalitetne publike, ali ako želiš da to što radiš bude vanvremensko onda ne moraš da brineš da li će u tom momentu da bude trendi.

Kad smo već kod scene, uputite nas malo! Što u zadnje vrijeme rado slušate (bilo regionalno ili svjetski)? 

Slušamo Kabaku Piramida, Horasa Endija, Dezari, Dina Dvornika, Tibief, Kojota i još mnogo drugih ali eto oni su nam prvi pali na pamet.

Prošlo je već neko vrijeme od debitantske uspješnice, vašeg prvog albuma „Šijemo sambu“, koji je prošle godine doživio i svoje službeno digitalno izdanje. Nedavno je izišao i vaš drugo album „Munje Nebjeske“. Jeste li zadovoljni dosadašnjim reakcijama publike na isti?

Čini nam se da ga krišom slušaju, na nastupima reakcija nikad ne izostane, uvek bude bogovski, a po medijima nas slabo ima realno, al’ dobro, to uopšte nije ni bilo pitanje.

U čemu se po vama najviše očituje zaokret s prvog albuma?

U tome što smo stariji par godina, imamo malo više iskustva i rešeniji smo da izguramo svoju stvar do kraja ne uzimajući u obzir uslove u kojima se nalazimo trenutno. Muzički je verovatno malo zreliji, ali to treba neko drugi da kaže, a ne mi.

Nastupali ste na mnogim festivalima (Countryside Jam, Love Fest, Nisomnia…) Možete s nama podijeliti neku zgodu koju posebno nosite u sjećanju s nekog festivalskog ili koncertnog nastupa? Što pak očekujete od nastupa u KSET-u?

Jednom u Vranju je naš prijatelj na vrlo zanimljiv način pokušao da se udvara jednoj curi iz Češke koja već dugo živi i radi u Makedoniji. Posle celovečernje ofanzive izašao je iz naše sobe u želji da je otprati do njene s rečima “Tell me one thing…” Bilo je zabavno biti prisutan. Od nastupa u KSET-u očekujemo da bude naš najbolji nastup do sada.

(Visited 411 times, 1 visits today)

Komentari