Glazba

Ziher playlista: Sanjivi indie Still Cornersa u Boogaloou

Foto: Facebook.com/ Still Corners (Ziher.hr kolaž)
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ako kišne, proljetne dane volite provoditi uz sjetne šalice čaja, zamišljeni pogled kroz prozor i njihanje u ritmu tužnih breza, na pravom ste mjestu. Ne, ovo nije poziv na klub tužnih indie-janaca, već poziv na čarobni dream-indie-synth-pop koncert koji će se održati u klubu Boogaloo. Britanski sastav Still Corners nastupit će  premijerno pred zagrebačkom publikom u nadolazeći četvrtak 9. svibnja i to u sklopu turneje kojom predstavljaju svoj četvrti studijski album “Slow Air”. Nakon nadolazećeg koncerta u Beogradskom Domu Omladine, nastupit će i u Zagrebu, a dan nakon ugostit će ih Ljubljana u Kinu Šiška.

Ovaj sastav službeno postoji od 2009., čine ga Greg Hughes i Tessa Murray, a sve je započelo slučajnim susretom na stanici za vlak. Kažu da je njihova glazba inspirirana kinematografskim zvukovima nalik onima maestra Ennia Morriconea.

Novi album Slow Air” službeno izlazi 17. kolovoza pod etiketom Wrecking Light Records, a o njihovom zvuku progovara glavni vokal, Tessa Murray:

Željeli smo čuti lijepe gitare i bubnjeve uz nezamislivi osjećaj ‘van ovog svijeta’, nešto gotovo nedefinirano uz klasični štih pisanja pjesama. Uvijek pokušavamo dobiti zvuk koji čujemo u sebi (…)  Ime albuma “Slow Air” prenosi osjećaj mirnoće, začudnosti i ljepote.

Sigurno će to biti magična večer kojoj se već veselimo, a ako i vi želite koncert dočekati spremni, pripremili smo vam novu Ziher playlistu u kojoj su probrani hitovi ovog simpatičnog dvojca. Osim toga, u melankoličnom, ali ispunjujućem ritmu nadovezuju se i neki drugi zanimljivi, zvukom slični izvođači kojima smo prošarali numere Still Cornersa.

Volite li zvukove bendova kao što su oni, svidjet će vam se (nadamo se) i naša playlista. Ulaštite plesne cipelice, stavite imaginarne naočale s mliječnom galaksijom i zavežite se naoružani emocijama – jer polijećemo do Boogalooa u četvrtak.

Be social

Komentari