Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Izložba rock fotografija Fotosofije ususret prvom izdanju Reflektora

25.05.2016. Ziher.hrFoto: Facebook.com/ Reflektor

Novi zagrebački boutique festival, Reflektor, održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac u samom centru grada, a festival u pravom smislu riječi uz bogati glazbeni program donosi i brojna popratna događanja. Kao uvod u dva festivalska dana, u četvrtak 2. lipnja u Vinylu u 19 sati otvorit će se izložba rock fotografija u suradnji s online platformom Fotosofia.

Najtalentiraniji mladi fotografi pod mentorskom palicom nagrađivanog fotografa Damira Hoyke na Fotosofiji redovito predstavljaju svoje radove. Ovoga puta iz online prostora izlaze u zagrebački Vinyl gdje će predstaviti svoju viziju rock fotografije te će kroz svoj rad portretirati mlade nade hrvatske rock scene. Baden-Baden, Seven Moudly Figs, Side Project, The Yellow Buzz, Jonathan, Kuku$ Klan i Garage In July samo su neka od imena koja će se moći vidjeti na izložbi, a ulaz u Vinyl je besplatan.

Prvo izdanje zagrebačkog boutique festivala odvija se uz predznak “art and music festival”, a uz bogati glazbeni dio kompletan program Reflektora obogaćen je brojnim dnevnim popratnim sadržajima – izložbama, književnim večerima, predstavama te klupskim after programima.

Dnevni, neglazbeni dio Refletora na rasporedu je oba dana festivala s početkom u 11, pa sve do 17 sati. Na Kraft Bikes Fest & Bike Painting Dayu sudjeluje zagrebačka ekipa SentiMental Bikes koji će izložiti svoje ručno izrađene bicikle, a posjetitelji koji dođu s ovim omiljenim gradskim prijevoznim sredstvom mogu dobiti oslikavanje od strane poznatih umjetnika hrvatske grafiti scene. Najbolje oslikanih 20 bicikala donijet će vlasnicima vrijedne nagrade Juliusa Meinla, Erste banke i Jack Danielsa. Njima će se pridružiti pisana i crtana umjetnost u obliku sajma knjiga i posebnog izdanja Crtani Romani Šoua, našeg najvećeg festivala stripa, koji će pripremiti prodajnu izložbu grafika. Ulaz na dnevni program Reflektora je besplatan.

Središnji glazbeni dio Reflektora počinje u 19 sati. U petak 3. lipnja nastupit će dvije sjajne kantautorice, Anna Calvi i Lovely Quinces, nova electro pop atrakcija Side Project te izvrsni slovenski garage pop bend Koala Voice. Subotnji line up sačinjavaju alter rock duo Blood Red Shoes, riječki Jonathan, beogradski Straight Mickey And The Boyz i gosti iz Belfasta Girls Names.

Nakon što završe svirke i središnji glazbeni dio festivala, na rasporedu je “Kasni Reflektor” koji uključuje partyje u Jabuci, Vinylu i Beertiji. Kultni rock klub  Jabuka na Jabukovcu priprema “After Reflektor 1” i “After Reflektor 2” tulume koji će se zvukom nasloniti na line up.  Vinyl bar iz Bogovićeve finiširat će obje večeri funk/soul setovima DJ Tabua (petak) i DJ Boce (subota). Beertija iz Hatzove program u petak nazvala je “Maggie voli Editorse”, što je priprema za subotnji koncertni dio kada su headlineri Jonathan, dok će završna večer goste odvesti “S Reflektora u 80e”. Vlasnici dnevnih i festivalskih ulaznica za Reflektor, kao i svi akreditirani besplatno ulaze na programe sva tri kluba, obje večeri.

Smješten u samom centru grada, na platou garaže Tuškanac, Reflektor je festival koji obilježava proljeće u Zagrebu i stavlja pečat na cijeli grad. Sa 17 sati festivalskog programa, uz sjajnu glazbenu ponudu, kao i bogat popratni sadržaj, Reflektor je festival u pravom smislu te riječi.

Ulaznice

U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice. Dnevne za 3. lipnja u pretprodaji iznose 110 kn, a na dan koncerta 130 kn. Dnevne za 4. lipnja u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Festivalske ulaznice (za oba dana) u pretprodaji iznose 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

Ulaz na dnevni program Reflektora od 11 do 17 sati je besplatan. Ulaz na klupske programe je besplatan uz ulaznicu ili akreditaciju Reflektora.

Ulaznice je moguće kupiti na službenim prodajnim mjestima Aquarius CD shop – Branimir centar (Kneza Branimira 29), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Atlas Arena centar (Ulica Vice Vukova 6), Atlas (Teslina 7), Atlas Westin (Izidora Kršnjavoga 1), Atlas Zrinjevac (Zrinjevac 17), Croatia Records (Bogovićeva 5), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Printaonica kod Bijelog čarobnjaka (Ilica 76), Record Store (Tkalčićeva 34), Rockmark (Berislavićeva 13), Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1) te online na www.entrio.hr.

Komentari