Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Jeste li spremni za Fantastic Zagreb Film Festival?

28.06.2013. Inja DračeVrijeme čitanja: 2 minute
Foto:Facebook.com/FantasticZagreb

Foto:Facebook.com/FantasticZagreb

Večeras Fantastic Zagreb Film Festival otvara vrata ljetnog kina Tuškanac po treći put za redom. Festival će otvoriti film Stoker u 21 i 30, koreanskog redatelja Chan-wook Parka (Oldboy). Stoker je prvo Parkovo djelo na engleskome jeziku, međutim on nije jedino renomirano ime filma. Scenarij je napisao Wentworth Miller, a glumačku postavu čine Nicole Kidman, Mia Wasikowska i Matthew Goode. Okupljeni tim zvuči zanimljivo, a scenarij prožet mračnom atmosferom u maniri Hitchcocka zvuči obećavajuće. Stoker je dio programa Panorama koji se sastoji od četiri intrigantna filma.

Panorama sutra nudi Only God Forgives u ljetnome kinu, a u Cinestaru u Branimir centru pogledajte Room 237. Ponovna suradnja redatelja Nicolasa Windinga Refna i Ryana Goslinga u očima kritičara nije urodila oduševljenjem kao Drive, ali se ovomu tandemu treba dati prilika. Koliko se dobro Gosling uživio u ulogu čovjeka koji se osvećuje za bratovu (zasluženu) smrt pogledajte sutra u 21 i 30.

Raznoliki program Panorame upotpunjuje dokumentarni film Room 237 koji obrađuje teorije o skrivenim značenjima Kubrickovog The Shininga i njegovih drugih filmova. Definitivna preporuka za sve Kubrickove fanove koja će vam možda proširiti percepciju o njegovom liku i djelu.

Na FZFF-u imate priliku pogledati stare filmske poslastice  u programu Kultni klasici. Jeste li znali da King Kong slavi 80. rođendan? Crno bijeli film iz 1933. pogledajte u Tuškancu idući četvrtak. Znanstveno fantastičnu priču nastavite sa Soylent Greenom koji slavi 40. obljetnicu. Iako je Soylent Green snimljen 1973., tema je toliko moderna, da se savršeno uklapa u 2013.

Ukoliko ste raspoloženi za dozu horora, u istom programu, na istome mjestu će se održati projekcija Rosemary’s baby. Film koji je na svim listama klasika strave i užasa te utjecaj brojnim kasnijim filmovima, scenarijima i redateljima zaslužio je svoje mjesto u odličnome programu.

Ostale programe čine Američke noćne more, posvećene nezavisnim američkim hororima, u Nordijskim noćima pogledajte finski, švedski, islandski ili norveški film, a u sklopu Orijent expressa otputuje u Aziju. Bogati program pogledajte ovdje.

Projekcije će se održavati na ljetnoj pozornici kina Tuškanac, kinu Europi te Cinestaru u Branimir centru. Na tim mjestima nabavljate i ulaznice po cijeni od 27 kuna.  Moguće je kupiti tjednu ulaznicu za 150 kuna, dok studenti mogu ostvariti popust te je nabaviti za 120 kuna. Festival će trajati do 6.7. i obogatiti zagrebačko ljeto kao i prošle dvije godine.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Komentari