Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Glazba

Kada ste zadnji puta vidjeli i čuli harfu?

15.05.2014. Ziher.hr
FOTO: pressmaterial/harp festival

FOTO: pressmaterial/harp festival

Ove godine, u periodu od 17. – 24. svibnja održat će se drugi po redu Zagrebački harfistički festival,  međunarodni festival harfe u organizaciji umjetničke organizacije HATHOR a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Festival obiluje koncertima vrhunskih domaćih i svjetski poznatih harfista, majstora, virtuoza… Ovdje ćemo izdvojiti samo neke od njih:  Marie Claire Jamet, Gabrielle Dall’Olio, Sylvain Blassel, Ina Zdorovetchi, Mirjam Lučev Debanić, Branka Janjanin Magdalenić, Biserka Krčelić, Tajana Vukelić Peić,  ansambl harfi te drugi solisti i izvođači…

Cilj ovog festivala je  širenje ljubavi prema harfi, umrežavanje i suradnja umjetnika, te prenošenje znanja i iskustva na mlade glazbenike, pa će se tako u sklopu festivala održati i nekoliko velikih seminara (Gabriella Dall’Olio – harfa, Ina Zdorovetchi – harfa, Pierre -Yves Artaud-flauta), te stručni skupovi i radionice Sylvain Blassel – harfa i kompozicija.

Na Zagreb harp festivalu mladi harfisti moći će i odmjeriti znanje sviranja harfe sa vršnjacima u natjecanju koje će se održati 18. svibnja u prostorima Hrvatskog društva skladatelja. Također, pobjednici međunarodnih harfističkih natjecanja Julien Sabbague – Francuska i Lenka Petrović – Srbija, nastupit će na festivalu.

U čarobnim zvucima harfe moći ćete uživati u dvoranama Muzeja Mimara, HGZ-a, HNK-a, HDS-a, Bazilike srca Isusova u Palmotićevoj, Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici, Crkvi Sv. Marije na Dolcu.

Kako je ovo festival dobrih vibracija, koji posebnu pažnju posvećuje upravo najmlađima, tako će se 19. svibnja u Hrvatskom glazbenom zavodu održati veliki humanitarni koncert. Na tom će koncertu nastupiti pretežno svi gosti festivala. Prihod od koncerta namjenjen je za kupnju male harfe s kukicama  za jednu djevojčicu sa glazbene škole u Splitu.

Više o programu festivala i informacije o izvođačima i kupnji ulaznica možete pronaći na službenim stranicama festivala.

Komentari