Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Kada ste zadnji puta vidjeli i čuli harfu?

15.05.2014. Ziher.hr
FOTO: pressmaterial/harp festival

FOTO: pressmaterial/harp festival

Ove godine, u periodu od 17. – 24. svibnja održat će se drugi po redu Zagrebački harfistički festival,  međunarodni festival harfe u organizaciji umjetničke organizacije HATHOR a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Festival obiluje koncertima vrhunskih domaćih i svjetski poznatih harfista, majstora, virtuoza… Ovdje ćemo izdvojiti samo neke od njih:  Marie Claire Jamet, Gabrielle Dall’Olio, Sylvain Blassel, Ina Zdorovetchi, Mirjam Lučev Debanić, Branka Janjanin Magdalenić, Biserka Krčelić, Tajana Vukelić Peić,  ansambl harfi te drugi solisti i izvođači…

Cilj ovog festivala je  širenje ljubavi prema harfi, umrežavanje i suradnja umjetnika, te prenošenje znanja i iskustva na mlade glazbenike, pa će se tako u sklopu festivala održati i nekoliko velikih seminara (Gabriella Dall’Olio – harfa, Ina Zdorovetchi – harfa, Pierre -Yves Artaud-flauta), te stručni skupovi i radionice Sylvain Blassel – harfa i kompozicija.

Na Zagreb harp festivalu mladi harfisti moći će i odmjeriti znanje sviranja harfe sa vršnjacima u natjecanju koje će se održati 18. svibnja u prostorima Hrvatskog društva skladatelja. Također, pobjednici međunarodnih harfističkih natjecanja Julien Sabbague – Francuska i Lenka Petrović – Srbija, nastupit će na festivalu.

U čarobnim zvucima harfe moći ćete uživati u dvoranama Muzeja Mimara, HGZ-a, HNK-a, HDS-a, Bazilike srca Isusova u Palmotićevoj, Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici, Crkvi Sv. Marije na Dolcu.

Kako je ovo festival dobrih vibracija, koji posebnu pažnju posvećuje upravo najmlađima, tako će se 19. svibnja u Hrvatskom glazbenom zavodu održati veliki humanitarni koncert. Na tom će koncertu nastupiti pretežno svi gosti festivala. Prihod od koncerta namjenjen je za kupnju male harfe s kukicama  za jednu djevojčicu sa glazbene škole u Splitu.

Više o programu festivala i informacije o izvođačima i kupnji ulaznica možete pronaći na službenim stranicama festivala.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari