Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Izvedbene umjetnosti

Kliker festival traži volontere i najavljuje Kliker family day u Varaždinu

10.10.2016. Ziher.hrFoto: www.klikerfestival.com

Krajem listopada u Varaždinu će se održati Kliker festival. Uvod u festival bit će Kliker family day koji će se u subotu, 15. listopada, od 10 do 12 sati održati na varaždinskom Korzu. Kliker family day – neslužbeno ‘Svjetsko prvenstvo u klikeranju’ – prilika je za prisjetiti se što je to bilo toliko zabavno u igri kojom su vrijeme kratile i pritom se odlično zabavljale neke starije generacije, ali i za pokazati mlađima čiji su to roditelji bili najveći majstori u baratanju klikerima, špekulama, pikulama, kako god ih bili nazivali…

Druženju na Korzu pridružit će se i Luka Nižetić, a građani će imati priliku doživjeti i premijernu izvedbu predstave Plesnog centra Tala “Zebre su u gradu” i to na varaždinskim ulicama. U 10 sati moći će ih se sresti na raskrižju kod HNK-a, u 11 na raskrižju kod Gimnazije, a u 12 sati na Korzu.

Organizatori Kliker festivala – umjetnička organizacija VRUM i Kliker platforma – uvjereni su da Varaždin vrvi iskusnim majstori(ca)ma klikeranja pa stoga pozivaju sve takve (kao i one malo manje majstore) neka dovedu svoje mališane i pokažu im kako su se djeca zabavljala prije pojave kompjutera, mobitela, tableta… Za Kliker family day, ovo prestižno natjecanje koje svatko tko drži do svog klikeraškog renomea ne smije propustiti, prijavite se na adresu pr@vrum.hr (ime i prezime, dob, e-mail). Ako imate svoje klikere (obične, topsere, porculanere…), uzmite i njih, a ako nemate, čekat će vas na mjestu velikog okršaja. Za pobjednike su, naravno, osigurane i nagrade.

Foto: www.klikerfestival.com

Foto: www.klikerfestival.com

Sve to uvod je u nadolazeći Kliker festival festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, koji će se od 24. do 30. listopada održati u Varaždinu i Novom Marofu, a povodom toga traži volontere. Ljubitelj plesa, umjetnosti, kulture i zabave organizatori traže kako bi se priključili organizacijskom timu i pomogli u ostvarenju festivala, istovremeno uživajući u festivalskom programu i druženjima.

Zadaci volontera uključivat će komunikaciju s izvođačima i posjetiteljima, koordinaciju programa i ostale sitne tehničke poslove koji su nužni za funkcioniranje festivala. Ali volontere trebaju i za neizbježnu aktivaciju na plesnim, kazališnim i muzejskim podijima festivalskih partyja. Volontiranje na Kliker festivalu upisuje se i u volontersku knjižicu. Svi zainteresirani neka pošalju kratko motivacijsko pismo producentu umjetničke organizacije VRUM i Kliker festivala Dejanu Košćaku na production@vrum.hr.

Komentari