Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Knjige

Književni petak: Što pametna žena treba znati?

26.03.2015. Ziher.hr
Foto: Književni petak/press

Foto: Književni petak/press

Što pametna žena treba znati? tema je novog Književnog petka koji će se održati 27. ožujka u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Tribina je potaknuta nedavnom polemikom feministkinja na domaćem terenu u koju su se uključile mnoge žene i ljudi, a pokušat će u konstruktivnom tonu odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je nama naša borba dala? Jesmo li odgovorni za druge kao i za sebe? Koliko je kartica teorije potrebno po glavi za dozvoljenu deklaraciju prave femisnitkinje? Smije li muškarac pomagati u kući? Je li naša Predsjednica uistinu žena?

Urednica i voditeljica je Ivana Simić Bodrožić, a na tribini će odgovore na pitanja dati Ida Prester, Marina Krleža i Maja Hrgović.

(Visited 239 times, 1 visits today)

Komentari