Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Književni petak: Što pametna žena treba znati?

26.03.2015. Ziher.hr
Foto: Književni petak/press

Foto: Književni petak/press

Što pametna žena treba znati? tema je novog Književnog petka koji će se održati 27. ožujka u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Tribina je potaknuta nedavnom polemikom feministkinja na domaćem terenu u koju su se uključile mnoge žene i ljudi, a pokušat će u konstruktivnom tonu odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je nama naša borba dala? Jesmo li odgovorni za druge kao i za sebe? Koliko je kartica teorije potrebno po glavi za dozvoljenu deklaraciju prave femisnitkinje? Smije li muškarac pomagati u kući? Je li naša Predsjednica uistinu žena?

Urednica i voditeljica je Ivana Simić Bodrožić, a na tribini će odgovore na pitanja dati Ida Prester, Marina Krleža i Maja Hrgović.

(Visited 219 times, 1 visits today)

Komentari