Istaknuto
21.01.2018.

Sanja Šiljković, kantautorica koja stoji iza projekta SUN U, u razgovoru nam je otkrila nešto više o svojem prvom singlu, planovima za budućnost, glazbenim projektima u kojima sudjeluje i svojoj glazbenoj prošlosti.

09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

Vizart

Može li Split bolje?

25.03.2013. Jurica Mlinarec
lauba

Foto: facebook.com/lauba

Za Zagreb danas možemo reći kako je kulturni centar Hrvatske – u smislu institucija, djelatnika i umjetnika. No gdje je tu “naš drugi glavni grad”?

U Laubi se u utorak u 20 sati pokreće rasprava o splitskim umjetničkim praksama danas. Razgovarat će se o uvjetima i mehanizmima kulturne produkcije, pojedincima i kolektivima koji zastupaju splitsku scenu. Lauba i Život umjetnosti žele započeti dijalog o raznim umjetničkim temama koje koji puta ostanu u zraku nedorečene, a sutra će ih zanimati i kojim putevima spojiti Zagreb i Split, koje institucije i umjetnici mogu ojačati kontakt, a sami umjetnici će doprinijeti vlastitim iskustvima.

Ove godine tako će se u Laubi organizirati serija razgovora pod nazivom “Umjetnička vrtna kućica”. Aktera, procesa i fenomena u umjetničkom svijetu zaista je pregršt, a cilj je ove inicijative stvoriti dodatnu platformu na kojoj bi se o njima diskutiralo.

U sutrašnjem izdanju razgovarat će, među ostalima, Silva Kalčić, Božo Majstorović, Viktor Popović, Dragoslav Dragičević, Sandra Križić Roban i drugi.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari