Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Može li Split bolje?

25.03.2013. Jurica Mlinarec
lauba

Foto: facebook.com/lauba

Za Zagreb danas možemo reći kako je kulturni centar Hrvatske – u smislu institucija, djelatnika i umjetnika. No gdje je tu “naš drugi glavni grad”?

U Laubi se u utorak u 20 sati pokreće rasprava o splitskim umjetničkim praksama danas. Razgovarat će se o uvjetima i mehanizmima kulturne produkcije, pojedincima i kolektivima koji zastupaju splitsku scenu. Lauba i Život umjetnosti žele započeti dijalog o raznim umjetničkim temama koje koji puta ostanu u zraku nedorečene, a sutra će ih zanimati i kojim putevima spojiti Zagreb i Split, koje institucije i umjetnici mogu ojačati kontakt, a sami umjetnici će doprinijeti vlastitim iskustvima.

Ove godine tako će se u Laubi organizirati serija razgovora pod nazivom “Umjetnička vrtna kućica”. Aktera, procesa i fenomena u umjetničkom svijetu zaista je pregršt, a cilj je ove inicijative stvoriti dodatnu platformu na kojoj bi se o njima diskutiralo.

U sutrašnjem izdanju razgovarat će, među ostalima, Silva Kalčić, Božo Majstorović, Viktor Popović, Dragoslav Dragičević, Sandra Križić Roban i drugi.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Komentari