Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Vizart

Može li Split bolje?

25.03.2013. Jurica Mlinarec
lauba

Foto: facebook.com/lauba

Za Zagreb danas možemo reći kako je kulturni centar Hrvatske – u smislu institucija, djelatnika i umjetnika. No gdje je tu “naš drugi glavni grad”?

U Laubi se u utorak u 20 sati pokreće rasprava o splitskim umjetničkim praksama danas. Razgovarat će se o uvjetima i mehanizmima kulturne produkcije, pojedincima i kolektivima koji zastupaju splitsku scenu. Lauba i Život umjetnosti žele započeti dijalog o raznim umjetničkim temama koje koji puta ostanu u zraku nedorečene, a sutra će ih zanimati i kojim putevima spojiti Zagreb i Split, koje institucije i umjetnici mogu ojačati kontakt, a sami umjetnici će doprinijeti vlastitim iskustvima.

Ove godine tako će se u Laubi organizirati serija razgovora pod nazivom “Umjetnička vrtna kućica”. Aktera, procesa i fenomena u umjetničkom svijetu zaista je pregršt, a cilj je ove inicijative stvoriti dodatnu platformu na kojoj bi se o njima diskutiralo.

U sutrašnjem izdanju razgovarat će, među ostalima, Silva Kalčić, Božo Majstorović, Viktor Popović, Dragoslav Dragičević, Sandra Križić Roban i drugi.

(Visited 70 times, 2 visits today)

Komentari