Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Vizart

Može li Split bolje?

25.03.2013. Jurica Mlinarec
lauba

Foto: facebook.com/lauba

Za Zagreb danas možemo reći kako je kulturni centar Hrvatske – u smislu institucija, djelatnika i umjetnika. No gdje je tu “naš drugi glavni grad”?

U Laubi se u utorak u 20 sati pokreće rasprava o splitskim umjetničkim praksama danas. Razgovarat će se o uvjetima i mehanizmima kulturne produkcije, pojedincima i kolektivima koji zastupaju splitsku scenu. Lauba i Život umjetnosti žele započeti dijalog o raznim umjetničkim temama koje koji puta ostanu u zraku nedorečene, a sutra će ih zanimati i kojim putevima spojiti Zagreb i Split, koje institucije i umjetnici mogu ojačati kontakt, a sami umjetnici će doprinijeti vlastitim iskustvima.

Ove godine tako će se u Laubi organizirati serija razgovora pod nazivom “Umjetnička vrtna kućica”. Aktera, procesa i fenomena u umjetničkom svijetu zaista je pregršt, a cilj je ove inicijative stvoriti dodatnu platformu na kojoj bi se o njima diskutiralo.

U sutrašnjem izdanju razgovarat će, među ostalima, Silva Kalčić, Božo Majstorović, Viktor Popović, Dragoslav Dragičević, Sandra Križić Roban i drugi.

Komentari