Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Na dan ulaska Hrvatske u EU: Anti Flag u KSET-u!

05.06.2013. Borna Molnar-Erhatić
https://www.facebook.com/anti.flag.official

https://www.facebook.com/anti.flag.official

Prvog dana srpnja, na dan veličanstvenog slavlja ulaska Hrvatske u EU, iz sjedišta hrvatske bratske zajednice Pittsburgha, u KSET dolaze legendarni američki punkeri Anti-Flag! Kako i samo ime govori bend je politički angažiran te javno podržavaju kampanje Greenpeacea i PETAe, a svirali su i na demonstracijama protiv G20, na ulicama New York povodom Occupy Wall Streeta i na mnogim drugim sličnim događanjima. Iako su počeli kao izrazito DIY (do it yourself) bend, stekavši popularnost 2000. godine prešli su na Fat Wreck Chords, pa zatim 2005. na RCA major label, što im je pomalo poljuljalo anarhistički kredibilitet. Ljagu s imena sprali su 2009. kada su vratili nezavisnim korijenima potpisavši za izdavačku kuću SideOneDummy.

Ovaj koncert je ujedno i predstavljanje Punk Rock Holiday festivala koji se održava od 10. Do 14. Srpnja u slovenskom Tolminu. Pa tako ako kupite kartu za festival, ulaznicu za ovaj koncert dobivate na poklon! Inače je cijena karte 70kn u pretprodaji, a na dan koncerta 20kn više. Pošto je koncert u KSET-u, potrebno je imati njihovu člansku iskaznicu.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari