Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Nagrade

Nagradnjača: NAADYN + I/II + RAZUMXOSJEĆAJI

06.03.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/Tape3000

Foto: facebook.com/Tape3000

U organizaciji Žive muzike Klub Attack večeras osigurava svima romantičnu synthpop dreamwave večer s Naadyn i I / II.

NAADYN (Berlin)
Iza imena Naadyn sramežljivo levitira Nadine Platzek. Prošle godine je objavila svoj drugi LP “Galaxy”, dok je debi “Tror” bio objavljen pod aliasom Tape3000. “Galaxy” je u punom smislu kozmička pastorala pretovarena znanstvenom fantastikom, tuđinskim planetima i ejlijenima. Naadyn, kao pravi švapski jednorog s krilima, svira liturgijski synthgaze obavijen gomiletinom reverba i echoa. Okvirnu zvučnu referencu možemo pronaći na pola puta između eteričnog dream-popa i ulaštenih sintića. U live nastupima koristi pregršt zvukotvornih sitnica prikupljenih na berlinskim Hrelićima, a neće nedostajati ni vizualnih pomagala!

I / II (Zagreb)
Predstavnik “one-man” scene, nazovimo je tako, koji pod ovim pseudonimom djeluje od 2009., kada je pokrenuo i DIY mikro-label 0.5. Paralelno njegovom aktualnom mikro-svijetu, I / II stvara pod nazivom Umrijeti za strojem, producira kompjuterski alter-ego Valtera Horvata, djeluje u sklopu fiktivne “skupine” Split Personalities, a posljednje dvije godine uređuje i fanzin Small Doses. Ukratko, pravi renesansni čovjek! Ovaj će nastup biti sačinjen od prigodnog odabira audio-pokušaja iz dosadašnjeg diskografskog repertoara, uz poneki novi moment.

RAZUMXOSJEĆAJI (Raj ili Zagreb)
Poput tople inačice Hladnog rata, Razumxosjećaji vas vode daleko od svemirskog nadmetanja i utrke u naoružanju; na ladanje. Na valovima introspekcije i egzistencijalnih pitanja, nježno ćete otplesati u seosku idilu tekstura i melodija. Želimo vam lijep život! Last.fm tagovi: synth-pop, shoegaze, coldwave, dream-pop, chillwave, electronic, ethereal, scottish.

VJ DONNIE (Naš čovik)
Dežurni majstor vizualne ceremonije i ovog će se puta pobrinuti da sve vaše estetske potrebe budu i više nego zadovoljene.

Za najbržeg koji ne može odvojiti minimalno-maksimalnu donaciju od 30 kn, ziher ima jedan upad. Sve što treba je na našoj facebook stranici na facebook objavu ovog članka komentirati svojim imenom i prezimenom! Sretno!

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari