Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Nagrade

Nagradnjača: New Wave Syria dolaze iz Slovenije po prvi put u Klub.

13.10.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

New Wave Syria ravno iz Slovenije stižu u zagrebački Klub i to u četvrtak, 16. listopada. Sintisajzeri i DIY filozofija imali su utjecaj na stvaralački opus slovenskog benda New Wave Syria. Iako ih mnogi smatraju electro bendom, oni drže da je njihov zvuk ipad bliži rock’n’rollu. Kada dvojac Urša Golob i Rok Pezdirc sviraju live, koriste sintisajzere, ritam mašine i razne elektroničke naprave, a distorzirana melodija i snažan beat okarakterizira većinu njihovih pjesama, kao i kontrast između tišine i buke s moduliziranim vokalom.

Njihov prvi album „Hello, Yes“ iz 2009. izdan je za Cheap Tunes Records te je proglašen najboljim slovenskim albumom 2009. godine. Pjesme s tog albuma korištene su u filmu Izlet (2011.), za što su dobili nagradu „Vesna“ za najbolji soundtrack. U svibnju 2013. izbacuju svoj drugi album „Summer“, s kojim nastavljaju tradiciju DIY filozofije, melodičnog electro popa, distorziranih synthova i ritam mašina. Iste godine smo ih imali priliku čuti u Hrvatskoj, na trećem izdanju Terraneo festivala.

Nakon kocerta slijedi Joyride, program koji je svaki drugi četvrtak u Klubu zadužen za najbolje aftere. Ovaj put s vama su DJ Pusha B i Nifty Nina, a pripremaju indie-rock / indietronica / synthpop / nu-disco / dancepunk veselicu.

Ulaznice za koncert možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 15kn, dok će na ulazu cijena ulaznica biti 25kn. Dvoje sretnika može dobiti besplatan upad i pritom povesti nekoga sa sobom, a da biste sudjelovali u borbi za 2×2 upada samo trebate upisati svoje ime i prezime u komentare ispod članka. Dobitnike ćemo objaviti na Ziherovoj Facebook stranici u srijedu, 15. listopada, u 17h.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari