Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Najava: Ben Blushi u caféu “U dvorištu”

12.12.2016. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

U srijedu, 14. prosinca u 19 sati, u caféu U dvorištu gostovat će albanski pisac Ben Blushi u sklopu programa Naklade Ljevak, Europea u dvorištu. Blushiju će se pridružiti Leonard Hamitaj, glumac i redatelj, i prevoditelj Giulian Hamitaj,  dok će događaj moderirati spisateljica Ivana Bodrožić. Tema književne večeri je Poanta: Ponavljanje ljubavi. 

Ben Blushi rođen je u Tirani 1969. godine, gdje je na Filološkom fakultetu diplomirao albanski jezik i književnost. Bio je glavni urednik lista Koha Jonë, a 1999. godine započeo je političku karijeru u kabinetu albanskog premijera. Trenutačno je zastupnik u albanskom parlamentu. U travnju 2008. godine objavljen je prvi Blushijev roman Të jetosh në ishull (Živjeti na otoku), koji je postigao veliki uspjeh. Hvaljeni drugi roman, Otello, Arapi i Vlorës (Otelo: Arap iz Vlore) izašao je godinu dana poslije, a za njega je Blushi dobio značajne nagrade: nagradu za autora godine na Sajmu knjiga u Tirani 2009., i nagradu Europske unije za književnost 2014. Zbog pripovjednog stila, leksika i euridicije roman se naziva jednim od najljepših i najprofinjenijih djela albanske književnosti. Blushijev treći roman, Shqipëria (Albanija), objavljen je 2011. U travnju 2014. godine Blushi je izdao zbirku eseja pod naslovom Hëna e Shqipërisë (Albanski mjesec). 

Ulaz je slobodan.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari