Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Nipplepeople dva dana u riječkom Životu

02.10.2017. Ziher.hrFoto: Facebook.com/pages/Nipplepeople

U riječkom klubu Život dva će dana zaredom, 6. i 7. listopada, nastupiti elektropop grupa Nipplepeople. Iako je prvotno bio planiran samo jedan koncert (7. listopada) zbog velike zainteresiranosti i rasprodanih ulaznica u samo tri dana, organizatori su odlučili uvesti još jedan dan.

Nipplepeople je dvočlana grupa osnovana 2008. godine, a po svojim nastupima poznati su po tome što nastupaju maskirani. Nekonvencionalna su pojava na hrvatskoj sceni jer njihova tajanstvenost seže i do medijskih istupa kojih praktički ni nema. Popularnost širom regije stečena je hit singlom Sutra koji izlazi 2010. godine, a godinu prije izašao im je prvi singl pod nazivom Broj koji je odmah zasjeo na prvo mjesto domaće top ljestvice Plavog Radija „9-tercu“ i tamo ostao tijekom nekoliko tjedana.

Od novijih radova izdvajamo pjesmu Frka koja je izašla u ožujku ove godine i svojevrsna je obrada hita Zdenke Kovačiček iz 1981. godine. Nipplepeople su kroz devet godina djelovanja nastupili diljem regije i na svim bitnijim festivalima (EXIT u Novom Sadu, Hartera u Rijeci, Terraneo u Šibeniku, Summer fest u Budvi). Grupa je jedno vrijeme bila i na pauzi od nastupa, ali od ove godine čini se da ponovo kreću punom snagom naprijed.

O klubu Život, na adresi Ružićeva 2 u Rijeci, nema se puno toga dodati što već ne znamo otprije. Prostor je uređen u stilu obiteljskih domova iz osamdesetih godina, a vikendima je to nezaobilazno mjesto – što za koncerte, što za plesanje do ranog jutra.

S obzirom na to da su ulaznice za subotu rasprodane, ulaznice za petak mogu se nabaviti u Dallas Music Shopu u Rijeci po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna.

 

Komentari