Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Nove nagrade filmu Kokoška Une Gunjak

19.10.2014. Ziher.hr
Foto: Kokoška / www.havc.hr

Foto: Kokoška / www.havc.hr

Kratkometražni film Kokoška redateljice i scenaristice Une Gunjak ovog je tjedna dobio tri nagrade, na Festivalu audiovizualnih umjetnosti Maxfest, na Mediteranskom festivalu kratkog filma u Tangeru i na Ciparskom međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova.

Kokoška je proglašena najboljim kratkometražnim filmom Festivala audiovizualnih umjetnosti Maxfest, koji se održao u talijanskom gradu Massafra od 12. do 19. listopada. U obrazloženju nagrade žiri piše da film “jednostavnošću jezika i jakom moći sugestije uspješno u par minuta pokazuje cijeli raspon ljudskih emocija, od delikatnosti djeteta do okrutnosti rata”. Filmu je dodijeljen i Grand prix 12. Mediteranskog festivala kratkog filma u Tangeru (Maroko), koji se održao od 13. do 18. listopada, a na kojem se natjecalo 56 kratkih filmova iz 19 mediteranskih zemalja. Na Ciparskom međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova Kokoški je pripalo drugo mjesto za najbolji kratkometražni film, zbog “laganog humora i uzbudljive neizvjesnosti koja je rezultat uravnoteženog scenarija, rada s glumcima i kreativnog dijaloga kamere i zvuka”, obrazložio je žiri.

–> Kokoška najbolji kratkometražni film festivala LET’S CEE

–> Kokoška nominirana za Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film

Radnja filma smještena je u opkoljeno Sarajevo 1993. godine, a govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš. Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kokoška je nedavno nominirana za Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film, a pobjednik će biti poznat na dodjeli nagrada 13. prosinca u Rigi.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Komentari