Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Film

Nove nagrade filmu Kokoška Une Gunjak

19.10.2014. Ziher.hr
Foto: Kokoška / www.havc.hr

Foto: Kokoška / www.havc.hr

Kratkometražni film Kokoška redateljice i scenaristice Une Gunjak ovog je tjedna dobio tri nagrade, na Festivalu audiovizualnih umjetnosti Maxfest, na Mediteranskom festivalu kratkog filma u Tangeru i na Ciparskom međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova.

Kokoška je proglašena najboljim kratkometražnim filmom Festivala audiovizualnih umjetnosti Maxfest, koji se održao u talijanskom gradu Massafra od 12. do 19. listopada. U obrazloženju nagrade žiri piše da film “jednostavnošću jezika i jakom moći sugestije uspješno u par minuta pokazuje cijeli raspon ljudskih emocija, od delikatnosti djeteta do okrutnosti rata”. Filmu je dodijeljen i Grand prix 12. Mediteranskog festivala kratkog filma u Tangeru (Maroko), koji se održao od 13. do 18. listopada, a na kojem se natjecalo 56 kratkih filmova iz 19 mediteranskih zemalja. Na Ciparskom međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova Kokoški je pripalo drugo mjesto za najbolji kratkometražni film, zbog “laganog humora i uzbudljive neizvjesnosti koja je rezultat uravnoteženog scenarija, rada s glumcima i kreativnog dijaloga kamere i zvuka”, obrazložio je žiri.

–> Kokoška najbolji kratkometražni film festivala LET’S CEE

–> Kokoška nominirana za Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film

Radnja filma smještena je u opkoljeno Sarajevo 1993. godine, a govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš. Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kokoška je nedavno nominirana za Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film, a pobjednik će biti poznat na dodjeli nagrada 13. prosinca u Rigi.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari