Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Vizart

Otvara se šesti ArtOmat

15.12.2015. Petra PlivelićFoto: hdlu.hr/screenshot

Tradicionalno u ovo predbožićno vrijeme, već se šestu godinu za redom u Domu hrvatskih likovnih umjetnika održava ArtOmat. Iako ga svi doživljavamo kao kreativni sajam, ArtOmat je puno više od toga.  Od 16. do 23. prosinca 2015. godine, ArtOmat će na jednom mjestu okupiti gotovo 100 selektiranih izlagača, a posjetitelji će moći upoznati autore koji djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija. Kao i svake godine, ArtOmat je idealno mjesto da nabavite božićne poklone za vaše najdraže. Ili ako ste uranili s poklonima, počastite sebe kreativnim uratcima.

Otvorenje započinje u srijedu, 16. prosinca u 19 sati izložbom „123 Plakatiranje“, na kojoj će biti predstavljeno čak 120 plakata koje su izradili umjetnici i dizajneri. Tom prilikom dečki iz This Town Needs Posters-a će kroz dva dana, 17. i 18. prosinca, demonstrirati proces izrade plakata rukom. Da sve bude još zanimljivije, i posjetitelji će se moći uključiti u stvaranje velikog zajedničkog plakata.

Zabavnom ugođaju na otvorenju, ali i tijekom cijelog ArtOmata, doprinijet će DJ Jogarde, koji stoji iza Bon Ton Store & Galleryja, s kojim ove godine ArtOmat po prvi puta surađuje u cilju promoviranja glazbene vinil i DJ kulture.

Foto: www.hdlu.hr

Foto: www.hdlu.hr

Za vikend, 19. i 20. prosinca ljubljanski kolektiv Oloop će zajedno s posjetiteljima raditi na projektu „Povezivanje – tepih u radu“. Posjetitelji će u suradnji s autoricama prstima plesti tepih čija je produkcija započela još 2012. godine.

Nakon vikenda, 21. i 22. prosinca umjetnica Irena Frantal, koja je specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, priprema umjetnički projekt imajući na umu medij knjige. Umjetnica knjigu vidi u svemu pa će tako i prostor Galerije Bačva postati prostor knjige koji poziva posjetitelje na sudjelovanje.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg ArtOmata, 23. prosinca u središtu programa je artOnight i događanje „Sam svoj majstor“ koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera „Whatever Dance Toolbox“. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. kojima je cilj zagrijati atmosferu za artOnight koji će trajati od 21 do 23 sata.

Uz raznoliku selekciju izlagača i bogat umjetnički program, ArtOmat poziva publiku na besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle. Na edukativnim radionicama posjetitelji mogu sami izraditi božićni poklon te naučiti nove stvaralačke tehnike.

Ulaz na sva događanja je besplatan. Radno vrijeme i detalje o ArtOmata možete saznati na internetskoj stranici HDLU-a, a za detaljan program kliknite ovdje.

Komentari